Sürdürülebilir Ekonomi Topluluğu (SET), Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtmak ve aynı zamanda kadın girişimcilere ödüllerini takdim etmek için iftar programı düzenledi. İftar programının açılış konuşmasını yapan SET Başkanı Alper Alveroğlu, Ramazan ayının manevi iklimini paylaşmanın mutluluğunu dile getirdi. Alveroğlu, özellikle bölgedeki savaşların yarattığı tedirginliğe dikkat çekerek, "Savaşların olmadığı bir dünya temennisiyle, nerede bir mazlum varsa bu mübarek ayın onlara yardımcı olmasını diliyorum" sözleriyle barış mesajı verdi. Ayrıca, Atatürk’ün şehre teşrifinin 96. yıl dönümü vesilesiyle vatan kahramanlarını minnetle andı.

​‘Ramazan bir ahlak mektebidir’

​Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, iftar sofralarının sadece bir oruç açma yeri değil, aynı zamanda bir dayanışma platformu olduğunu vurguladı. Ramazan ayını bir "ahlak mektebi" olarak tanımlayan Caran, bu ayın topluma sabrı, kardeşliği ve paylaşmayı öğrettiğini ifade etti. Caran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde bir kadın belediye başkanı olarak bu kürsüde bulunmaktan onur duyduğunu belirterek; SET Grubu’nun kadın girişimcilere verdiği desteğin, toplumsal gelişim için hayati önem taşıdığına değindi.

​Büyükşehir’den ‘Ortak Akıl’ mesajı

​Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ise konuşmasında sürdürülebilir ekonominin sosyal boyutuna odaklandı. Özdemir, sürdürülebilirliğin sadece finansal rakamlarla değil, güçlü bir sivil toplumla mümkün olacağını savundu. Başkan Vekili Özdemir, sivil toplum kuruluşlarını kentin geleceğini birlikte inşa ettikleri "yol arkadaşları" olarak gördüklerini söyledi. Yönetiminde kimseyi ayırt etmeden, diyalog ve iş birliği içinde hareket etmeyi önemsediklerini vurgulayan Özdemir, emeği ve cesaretiyle hayatta iz bırakan tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

‘Kadın emeği demokrasinin temelidir’
‘Kadın emeği demokrasinin temelidir’
İçeriği Görüntüle

​Gecenin ödülleri

Gecede ilk ödül HMT Tekstil Hayriye Top’un oldu. İkinci ödül ise ‘Avokadocu Ayşe’ olarak bilinen Ayşe Mecek’e gitti. Program, Osman Kaftıoğlu’nun kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Öte yandan programa Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, İYİ Parti Antalya Gazeteciler cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ercan Özbek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan, Müstakil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Yusuf Akgül, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Alper Oral, ANTİKAD Başkanı Fatma Kotanak, KOSGEB Antalya Müdürü İbrahim Erkış, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Serap Kocaoğlu ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Muhabir: Arzu YAVUZ