Finike’de, yıllar önce geçirdiği bir kaza nedeniyle görme yetisini kaybeden Murat Dilmen ve uzun süredir kalp rahatsızlığıyla mücadele eden eşi hayatın tüm zorluklarına rağmen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Evlerinin küçük bir odasını atölyeye dönüştüren aile, masa örtüsü tasarımları, takılar ve el emeğine dayalı ürünler üretip satarken, Murat Dilmen yanında yetiştiği bir doktordan öğrendiği bilgilerle, vücuttaki ağrı ve rahatsızlıklara bitkisel özlerle masaj yapıyor. Elde ettikleri küçük gelirlerle yaşama savaşı veren çift, ihtiyaçlarını karşılamakta ciddi zorluklar yaşıyor.
Malzeme sıkıntısı yaşıyorlar
Evlerinde hazırladıkları takılar, masa örtüleri ve tekstil ürünleriyle hem ekonomik gelir sağlamayı hem de el işçiliğini yaşatmayı hedefleyen çift, ürettikleri ürünleri çevrelerine ulaştırarak sipariş alıyor. Ancak işlerini sürdürebilmek için kumaş, iplik ve çeşitli tekstil malzemelerine ihtiyaçları olduğunu belirten Murat Dilmen, ‘’Mevcut imkanların yetersizliği nedeniyle zorluk çekiyoruz. Hem malzeme hem de ekipman konusunda desteğe ihtiyacımız var. Hayırseverlerden destek bekliyoruz’’ diyor.
Bitkisel masajla ek gelir
Görme engelli Murat Dilmen’in bir diğer uğraşı da bitkisel masaj. Dilmen, doktor yanında kazandığı tecrübelerle, çeşitli bitki özleri kullanarak vücut ağrılarına ve kas yorgunluklarına bitkisel masaj yapıyor. Bu hizmet, hem kendisine ek gelir sağlıyor hem de çevresindeki insanlara şifa oluyor. Masaj için evlere gidebileceğini belirten Dilmen, iş konusunda da destek bekliyor. Sadece işlerini büyütmek için değil, günlük hayatı sürdürebilmek için de, traş makinesi, mutfak eşyaları ve iletişim için gerekli bir telefon desteğine ihtiyaçları olan çift, basit gibi görünen bu eksiklikler nedeniyle hayatlarının giderek daha zorlaştığını belirtiyor. Hem sağlık sorunlarıyla hem de geçim sıkıntısıyla mücadele eden Dilmen ailesi, küçük desteklerle üretmeye devam ediyor. Artık kumaş bağışları, tekstil malzemeleri, iş teklifleri ve yeni siparişler onların yeniden umutla çalışabilmesini sağlayacak. Aile, hazırladıkları afiş ve duyurularla çevrelerine ulaşmaya çalışıyor. Dilmen ailesi, “Yardım değil, emeğimizin karşılığını kazanmak istiyoruz” diyerek hem iş hem de sipariş desteği bekliyor.