Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi (FSUMMIT), sektör paydaşlarını bir araya getirdi. Sözen Organizasyon tarafından NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvenin bu yılki teması 'Turizm ve Gastronomi Sektöründe Çeşitlilik' oldu. Açılışta konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da geçen yıl hem turist rakamında hem de turizm gelirinde gurur verici rakamlara ulaşıldığını ifade ederek bu yıl turizmin önemli bir payı oluşturduğunu dile getirerek, "Bu payda Antalya'nın da ciddi katkısı bulunuyor. Turizm rekabeti çok ağır bir sektör, sert bir rekabet ortamı var. Bu nedenle siz hiç tökezlemeden koşmalısınız, güçlü taraflarınızı öne çıkarmalısınız" diye konuştu.  

İş güvenliği vurgusu 

Türkiye'nin güçlü taraflarından birinin de gastronomi olduğunu belirten Şahin, zengin mutfak kültürünün en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgusu yaparak şöyle konuştu: "Turizmde her aşama birbirine bağlı zincirin halkasını oluşturuyor ve bu halkaların birinde dahi kırılma olmaması gerekiyor. Kartalkaya'da bunun örneklerini son dönemde acı bir şekilde gördük, özellikle iş güvenliği çok önemli. Öncelikle kendi içimizi, kendi mekanizmalarımızı, kendi denetimimizi kurmalıyız. 2025, denetim yılı olacak." 

‘Gastronomide de iddialı’ 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya'nın geçen yıl yerli turistle birlikte nüfusunun yaklaşık 10 katı turisti ağırladığını hatırlatarak Antalya'nın dünyada 4’üncü büyük turizm kenti olduğunu vurguladı. Kavaloğlu, turizm çeşitliliği konusunda gastronominin önemli bir noktada olduğunu ve kentin bu noktada da iddialı olduğunu belirtti.  

‘İşçilik ön plana çıkıyor’ 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Sert de Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi'nde (FSUMMIT), olmanın mutluluğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bu prestijli etkinlik sadece sektör yöneticilerine değil, aynı zamanda işçiliklerin öne çıktığı bir önemli bir platform olarak sektöre fayda sağlıyor. Bu etkinliğin turizmin başkenti Antalya'da olması da bizler için ayrı bir önem sergiliyor. Gastronomi yerel ekonominin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor.” Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman da etkinliğin gastronomi turizmine önemli katkılar sunacağını ifade ederek herkeste olan bu heyecanın yararlı olacağını söyledi. Panellerle devam eden zirvede, katılımcılar stantları gezerek ikramları tatma fırsatı buldu.

TÜİK tarımsal girdi fiyatlarını açıkladı
TÜİK tarımsal girdi fiyatlarını açıkladı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ARZU YAVUZ