İbn-i Sina Enstitüsü ve Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Aydın, 10 Nisan 2026 Cuma günü düzenlenecek olan ‘Akseki Transdisipliner Mentorluk ve Yerel Kalkınma Çalıştayı’ kapsamında onur konuğu ve konuşmacı olarak yer alacak. Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan çalıştay, bölgenin ekonomik ve sosyal çehresini değiştirmeyi hedefliyor. ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılacak etkinlikte, geleneksel değerlerin modern bilimsel yaklaşımlarla nasıl harmanlanacağı masaya yatırılacak.

Zengin program, uzman isimler
Saat 09.00’da başlayacak olan program, Dr. Kemal Aydın’ın ‘Sağlıklı Yaşlanma ve Yerel Kalkınmada Gerontolojik Yaklaşımlar’ başlıklı açılış konferansı ile start alacak. Çalıştay; ‘Gerontoloji, Turizm ve Yerel Kalkınma ile Kültürel Miras ve Gastronomi’ başlıklı iki ana oturumdan oluşuyor. Sağlık turizminden eko-turizme, mentorluk modellerinden profesyonel gastronomi yönetimine kadar Akseki-İbradı bölgesinin fırsatları değerlendirilecek. Coğrafi işaretli ürünlerin geliştirilmesi, Hitit mutfağından günümüze miraslar ve meşhur ‘Akseki Düğmeli Evleri’nin restorasyonunun bölge ekonomisine katkıları uzman isimlerce tartışılacak.

Bölgesel tanıtım gezisi de var
Akademisyenler, proje yönetim uzmanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştay, katılımcılar arası networking (ağ kurma) ve değerlendirme toplantısının ardından, bölgenin tarihi dokusunu yerinde incelemek amacıyla düzenlenecek Akseki ve İbradı Tanıtım Gezisi ile sona erecek. Etkinlik detayları ise şöyle: “Tarih, 10 Nisan 2026, Cuma. Saat, 09.00 – 16.00. Yer, ALKÜ Akseki MYO Konferans Salonu.” Bu önemli organizasyon, Akseki'nin sadece tarihiyle değil, ‘sağlıklı yaşlanma merkezi’ ve ‘gastronomi destinasyonu’ kimliğiyle de dünyaya açılması için dev bir adım olarak nitelendiriliyor.





