Edinilen bilgilere göre olayın kökeni, geçen yıl Temmuz ayında başlayan bir adli süreçle bağlantılı. Yeşil reçeteyle satılan, bağımlılık riski taşıyan bir ilacı yüksek fiyatla piyasaya sürdüğü belirlenen bir ilaç mümessilinin tutuklanmasıyla soruşturma başlatıldı. Bu kişinin, bazı doktorlardan reçete temin ederek ilaçları eczaneden alıp, hasta adına imzalı belgelerle teslim aldığı ortaya çıktı.
Doktorlara ulaşıldı, reçeteler mercek altında
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonrası, bağlantılı olduğu belirlenen 7 doktor, bir eczacı, eczacı kalfası ve bazı ilaç temsilcileri gözaltına alındı. Sorgulamalar neticesinde, 5 doktorun reçeteleri bizzat muayene ettikleri hastalar için yazdığı tespit edilince serbest bırakıldılar.
İki doktora ciddi iddialar
Ancak iki doktorun, hastaları görmeden reçete yazdığı yönünde ciddi iddialar bulunuyor. İfadelerine başvurulan bazı vatandaşlar, söz konusu doktorları hiç görmediklerini, buna rağmen adlarına reçete düzenlendiğini öne sürdü. Bu durum, soruşturmayı derinleştirdi.
Soruşturma devam ediyor
Gözaltındaki iki doktor, eczacı, kalfa ve bazı ilaç mümessillerinin ifadeleri alınmaya devam ederken, sağlık alanında yaşanan bu gelişme, reçete güvenliği ve denetim mekanizmalarını yeniden gündeme taşıdı. Yetkililer, sürecin titizlikle sürdürüldüğünü ve yeni gözaltıların gündeme gelebileceğini belirtti.