2014-2019 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Menderes Türel ile o dönemin Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, Akseki’de düzenlenen bir iftar programında buluştu. İkilinin görev süresi boyunca Akseki’ye kazandırdığı yatırımlar, özellikle de yıllarca susuzluk çeken köylere aylar süren hummalı çalışmaların ardından su ulaştırılması, bölge halkının hafızasındaki yerini koruyor.

Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur'an Kursu hizmete açıldı
Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur'an Kursu hizmete açıldı
İçeriği Görüntüle

​'Vefa sözle değil, yürekle taşınır'
​Menderes Türel’i her zaman "ustası ve manevi babası” olarak gördüğünü dile getiren İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygusal ifadelere yer verdi. Özkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:​“Vefa ağır bir yüktür; herkes taşıyamaz. Çünkü vefa sözle değil, yürekle taşınır. Zaman değişir, şartlar değişir, vefalı olan kalbini değiştirmez. Bizi bir arada tutan makamlar değil, gönüllerdeki samimiyet ve hatırdır.”

​Vatandaşlardan yoğun ilgi
​Kısa sürede büyük ilgi gören paylaşımın altına vatandaşlar tarafından yüzlerce yorum yapıldı. Birçok kullanıcı, ikiliyi “Antalya ve Akseki'nin mimarları" olarak nitelendirirken, geçmişte yapılan hizmetlerin Akseki’nin gelişimi üzerindeki kritik rolüne vurgu yaptı. Gerek altyapı projeleri gerekse sosyal belediyecilik çalışmalarıyla iz bırakan Türel ve Özkan’ın bu samimi karesi, siyasi kimliklerin ötesinde bir "gönül bağı" olarak yorumlandı.

Kaynak: Haber Merkezi