Gazeteci Fatih Altaylı'nın tutuklanmasının ardından kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir açıklama, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den gelmişti. Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Darısı diğer müfterilerin başına gelsin" ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti. Bu paylaşım, Altaylı'nın tutuklanmasıyla ilgili tartışmaları daha da alevlendirirken Altaylı’dan yanıt gecikmedi.
Pırlanta kaplı saat iddiası
Cübbeli Ahmet Hoca'nın paylaşımına Fatih Altaylı'dan yanıt geldi. Altaylı, Ünlü'nün sözlerine karşı, aralarında daha önce yaşanmış bir olayı ifşa ederek karşılık verdi. Altaylı'nın iddiasına göre Cübbeli Ahmet, kızı için çeyrek milyon dolar değerinde, pırlanta kaplı pahalı bir İsviçre markası saat için kendisinden aracılık talep etmişti.
‘Saati alamadığı için kızmıştır’
Altaylı, konuyla ilgili açıklamasında, "Cübbeli son olarak beni aradığında kızı için bir saat için aracılık istemişti. En ünlü ve en pahalı bir İsviçre markasının, pırlanta kaplı bir modeliydi. Piyasa fiyatı çeyrek milyon dolar. Herhalde saati alamadığı için kızmıştır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, iki isim arasındaki gerilimi farklı bir boyuta taşıdı ve kamuoyunda büyük merak uyandırdı.