Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkan adayı Reşat Güney, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) düzenlediği toplantıda iş insanlarıyla bir araya geldi. Sahada geçirdikleri iki yılı ve projelerini anlatan Güney, mevcut oda yönetimini sert sözlerle eleştirerek değişim vurgusu yaptı. 5174 sayılı kanun kapsamındaki hak kayıplarına dikkat çeken Reşat Güney, 2005 yılından bu yana mevzuata aykırı şekilde şube açılışlarında üyelerden fazla kayıt ücreti tahsil edildiğini iddia etti. Yasaya göre kayıt ücretinin yarısının alınması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Yasa çok açık; şehir içi veya dışı şube açılışlarında kayıt ücretinin yarısı alınır. Ancak 2005’ten beri yönetim kurulu kararlarıyla üyelerden bu ücret tam tahsil edilmiş. Manavgat’taki resmi başvurumuza 'Üye yasayı bilmek zorundadır' şeklinde yanıt verildi. Bırakın hizmet etmeyi, üyeden fazla para alınmış."

Zararlar için mahsuplaşma sözü
Göreve geldiklerinde geçmişe dönük hak kayıplarını telafi edeceklerini belirten Güney, 4 yıllık görev süreleri boyunca bir defaya mahsus aidat mahsuplaşması yapacaklarını duyurdu. ATSO'nun üyelerin karına yüzde 0,5 oranında ortak olduğunu hatırlatan Güney, zarara uğrayan üyelere de destek olunacağını ifade etti. Güney, fazla tahsil edilen tutarlar ve yaşanan zararlar karşılığında, 4 yıl içinde bir defaya mahsus olmak üzere üye aidatlarının mahsuplaşılacağını açıkladı. Oda bütçesinin doğru yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Güney, mevcut yönetimin farklı kurumlara yaptığı bağışları ve yurt dışı gezilerini hatırlatarak, "Aynı yasal dayanaklarla bütçeyi üyemizin menfaati için kullanacağız" dedi.

6 yeni danışmanlık ofisi geliyor
Oda ile üye arasındaki bağı yeniden kurmayı hedeflediklerini belirten Reşat Güney, üyelerin operasyonel ve hukuki süreçlerini desteklemek amacıyla 6 yeni uzmanlık ve danışmanlık ofisini hayata geçireceklerini açıklayarak şu başlıkları sıraladı: "Dış Ticaret ve Gümrük Ofisi, Ulusal ve Uluslararası Finansman Danışmanlık Ofisi, Mali Müşavirlik Danışmanlık Ofisi, Hukuk Ofisi, Yenilenmiş Eğitim Ofisi. Üye İletişim ve Destek Ofisi." Konuşmasının sonunda ATSO'nun birlik duygusunu kaybettiğini savunan Güney, "Biz boşluk doldurmaya değil, birlikte yol yürümeye geliyoruz. Eğitimin amacı davranışta değişiklik meydana getirmektir; aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemeyiz. Üyesiyle barışan ve hakkını koruyan bir ATSO inşa edeceğiz" diyerek üyeleri değişimden korkmamaya davet etti.




