Antalya'da düzenlenen Batı Akdeniz Kariyer ve İstihdam Fuarı (BAKİF26), gençlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla kamu ve özel sektörü bir araya getirdi. Fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan ‘Girişimcilik Ekosistemi ve Genç Girişimcilere Yönelik Teşvikler’ başlıklı oturum, Kepez Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kurumlarının en üst düzey temsilcilerini bir araya getiren panelde, gençlerin kendi işlerini kurma süreçlerinde yararlanabilecekleri finansal destekler ve rehberlik hizmetleri paylaşıldı.
Uzman isimlerden yol haritası
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkiş KOSGEB’in yeni girişimcilere sunduğu sermaye destekleri ve işletme geliştirme paketleri hakkında güncel bilgileri aktardı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler adına katılan Çağatay Karaca, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) bölgedeki girişimcilik projelerine sağladığı fonlar ve ekosistemi güçlendiren stratejik adımlar üzerinde durdu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Antalya İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kanalıyla gençlerin kırsal alanlarda hayata geçirebileceği projeler ve Avrupa Birliği kaynaklı hibeler hakkında sunum yaptı.

Genç istihdamına kamu desteği
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen fuar, sadece iş arayan gençleri değil, kendi işinin patronu olmak isteyen vizyoner üniversite öğrencilerini de hedefliyor. Panel sonunda konuşmacılar, genç girişimcilerin başvuru süreçlerinde dikkat etmesi gereken hususları vurgularken, devletin sağladığı teşvik ve hibe olanaklarının girişimcilik yolundaki en büyük kaldıraç olduğunu belirtti. Fuar, bölgedeki kamu ve özel sektör iş birliğini güçlendirerek genç istihdamına somut katkılar sunmaya devam ediyor.






