Milli savunma Bakanlığı'nın DENİZKURDU-II 2025 Tatbikatı kapsamında PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı iki TB3 SİHA, TCG Anadolu gemisine intikal ederek konuşlandı. Konuşlanmanın ardından gemi üzerinde mühimmat yükleme testleri yapıldı.

Kocagöz’den Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret
Kocagöz’den Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret
İçeriği Görüntüle

2 SİHA art arda kalkış ve iniş gerçekleştirilirken, kontrol süreçleri eş zamanlı olarak TCG Anadolu üzerindeki Yer Kontrol İstasyonu (YKİ) aracılığıyla yürütüldü. Tüm kalkış ve inişler, Baykar tarafından geliştirilen yapay zeka destekli görev algoritmaları ile tam otonom şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 SİHA'lar ikişer adet MAM-L ile kara hedeflerine salvo atışı gerçekleştirecek.

Atışlar sonrası Bayraktar TB3 SİHA'lar TCG Anadolu çevresinde kol uçuşu ve selamlama geçişi icra edecek. Bu görevlerin 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçkin gözlemci günü kapsamında tatbikat senaryosunun bir parçası olarak icra edileceği belirtildi.

Kaynak: DHA