07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü gönüllüleri tarafından yapılan el sanatları sergisi büyük ilgi gördü. Etkinliğe HEYAD yönetim kurulu ve üyeleri ile paralimpik spor dalları para halter sporcuları, Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenekliler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Adile Emel Sardohan Yıldırım, Zihinsel Engelliler Bölümü Araştırma görevlisi Yavuz Erhan Kanpolat ve Akdeniz Üniversitesi Özel Eğitim Öğrencileri katıldı. 07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü yönetimi ve gönüllüleri, Yardım Et Mutlu Ol Derneği yönetimi ve gönüllüleri katıldı.
Akdeniz Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi Meral Deniz, "Engelliler Haftası'nı kutlamak üzere burada bulunmuyoruz, Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak için buradayız" dedi. HEYAD yönetim kurulu üyesi Yusuf Ulaş Akçay ise "10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlama haftası değil, farkındalık oluşturma haftasıdır. Bu hafta görmeyeni görmek, duymayanı duymak, yürüyemeyene omuz vermek yalnız kalanı hatırlamak haftasıdır aslında her gün gerçekleştirmemiz gereken sorumluluğumuz olan bir insanlık görevini hatırlatma haftasıdır. Unutmamalıyız ki engellilik kusur değil, hayatın bir gerçeğidir. Engelli hasta ve yaşlı bireyler yalnızca fiziksel değil toplumsal engellerle de mücadele etmektedir. Asıl olan erişebilirliği rampalarla, kaldırımlarla, asansörlerle değil, eğitimde, istihdamda, sosyal hayatta ve siyasette sağlamak fırsat eşitliğini samimiyetle sunmaktır" dedi.
Dünyada 1 milyar, ülkemizde de 5 milyon civarında bilinen engelli birey olduğunu aktaran Akçay, "Engelliler, hastalar ve yaşlılar sadece özel günlerde ve seçim dönemlerinde hatırlanacak birer rakam değil, bu ülkenin onurlu vatandaşlarıdır. Bu insanlar erişmek değil, eşit yaşamak istiyor ve o hakkı fazlasıyla hak ediyorlar. Hep birlikte daha adil, daha kapsayıcı bir dünya inşa etmek elimizde. Bu vesileyle tüm engelli yaşlı ve hasta bireylerimizin yalnız olmadığını bir kez daha ifade eder, onların hayatını kolaylaştırmak için çalışan herkese gönülden teşekkür ederim. HEYAD olarak bizler her zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sesi olacağız. Bir tebessüm, bir destek, bir anlayış bile bazen bir ömrü değiştirir. Hep birlikte daha engelsiz bir yaşam umuduyla" diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenekliler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Adile Emel Sardohan Yıldırım ise özel gereksinimli bireylerin sosyal kültürel etkinliklerde değil, aynı zamanda eğitimde de erişilebilirliği sağlayabilmek için eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümünün öneminden bahsetti.
HEYAD tarafından hazırlanan etkinliğe katılan engelli sporcular Faruk Öztürk, İsmail Zeki Korkmaz, Serkan Çakmaz, Elif Simge Öztürk, Beyzanur Ceylan, Hüseyin Cavit Uçağı, bu anlamlı etkinlikte burada bulunmaktan onur duyduklarını kaydetti. İsmail Zeki Korkmaz org ile Faruk Öztürk de şarkılarıyla izleyenleri coşturdu.