Karacaören Şenlikleri kapsamında 2 gün süren etkinliklerde motokros ve eşek yarışı, gözü bağlı el arabası sürme yarışı ile üç ayak gibi yöresel oyunlar oynandı. 92 motokros sporcusu 10 kategoride dereceye girebilmek için mücadele ederken, bir bölümü Alakır Çayı içerisinden geçen parkurda zor anlar yaşadı. Motokros yarışından sonra eşek yarışmasına katılan sporcular, hayvanlara hakim olmakta zorlandı. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmalarda dereceye girenlere plaket ve çeşitli ödüller verildi.
Karacaören Mahallesi Muhtarı Yusuf Uysal, şenliklere ilgiden mutlu olduklarını, gelecek yıl daha kapsamlı program hazırlamayı planlandıklarını anlattı.
300 CC'lik motosikletiyle katıldığı yarışta birinci olan Kemal Deveci, eşek yarışmasında ise sonuncu olmanın şaşkınlığını yaşadığını söyledi.
El arabası sürme yarışında kadınlarda birinci olan İrem Güven ise çok heyecanlandığı yarışmada kazandığı için yaşadığı sevinci dile getirdi. Şenlik orta oyunları ve yöresel sanatçıların konserleriyle sona erdi.