Konyaaltı Belediyesi ve paydaşlarının iş birliğinde 27-29 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan 'Uluslararası Mizuno Antalya Ultra Marathon' etkinliği için Konyaaltı Belediyesi'nde basın açıklaması düzenlendi. Maratona ev sahipliği için hazır olduklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Bu sene 4'üncüsünü Konyaaltı Belediyesi düzenlemekte. Avrupa'nın 10 ülkesinde yapılan yarışmaların son etabı Konyaaltı'mızda gerçekleşecek. Yani kentimiz finale ev sahipliği yapacak. Final yarışında yapılacak bu maratonda toplam 44 ülkeden yerli yabancı 1500 taneden fazla sporcumuz yarışacak. Bu yıl maratonumuz 27 Aralık Cuma günü başlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri 6 tane farklı etapta yarışmalar devam edecek" diye konuştu. 

Eşsiz bir coğrafya 

Yüzlerce kuzu annesiyle buluştu, o anlar dron ile görüntülendi
Yüzlerce kuzu annesiyle buluştu, o anlar dron ile görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Antalya'nın çok güzel bir coğrafyada yer aldığını ve Konyaaltı ilçesinin de yine dört mevsimin aynı anda yaşadığını belirten Başkan Kotan sözlerini şöyle sürdürdü: "Konyaaltı'mız eşsiz bir coğrafyaya sahip. Denizimizin mavisiyle, yaylalarımızın yeşiliyle ve dağlarımızın beyazıyla sporcularımıza bu maratonda Konyaaltı' mız eşlik edecek ve bu sebepten dolayı da parkurumuza 'Maviden beyaza' adını verdik. Kentimizi doğal güzellikleriyle hem dünyaya tanıtmış olacağız hem de sporun birleştirici gücüyle ve birlik beraberlik ruhunda yaşayacağız ve yaşatacağız. Tabii böyle büyük bir uluslararası organizasyonda paydaşlarımız da var. Onlarla birlikte bu süreci götürüyoruz. Bu anlamda spora, sporcuya destek veren sponsorlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu süreci birlikte götüreceğiz. Yine 28 Aralık'ta Konyaaltı Belediyesi Meydanı'nda parkurumuz başlayacak. Tüm halkımızı ve siz değerli basın mensuplarınızı da orada görmekten mutluluk duyarız." 

Final Konyaaltı’nda 

Organizasyon sorumlusu Ali Cem Aktaş da bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirecek olan maratonda aslında 'Koşarak keşfet' sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek şunları kaydetti:" Bu bölgeyi koşarak keşfedilecek farklı bir ortamda anlatmak istiyoruz dünyaya. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'En güzel şehir Antalya' ve burayı dünyaya sporla tanıtmak bizler için de çok keyifli. Başkanımızın da söylediği gibi Avrupa’da 19 yarıştan bir tanesiyiz ve final yarışı burada. Bu 19 yarışta kürsü yapan kişilerin liderleri burada aslında son basamağı deneyimliyorlar. Bir güzel yanı da dün 1500'ü geçtik. Yüzde 32-33 yabancı katılım oranımız var. Bu çok ciddi bir oran. Dördüncü yılı olmasına istinaden ve giderek artacağız. Bu konuda da daha iyiye gideceğimize inanıyoruz. Çünkü Avrupa'da hem görsel olarak hem içerik olarak çok ciddi ses getiriyoruz."  

‘Koşarak keşfet’ 

Yarışın parkur sorumlusu Emirhan Çınar ise spesifik bir kent olan Antalya'nın 'Dünyanın en güzel yeridir' sloganıyla doğan bir yarış olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Buraya gelen hem yerli hem de yabancı katılımcılar gerçekten bizim çok alışkın olduğumuz ama onların coğrafyasında çok nadir bulunan bir coğrafyaya geliyorlar. Deniz kenarından başlayıp başkanımızın ilettiği gibi yaylaların yeşillikleri ve diğer kayak merkezinde finiş yapan bir parkur. Avrupa'da ve Rusça konuşulan coğrafyada çok fazla bu tarz parkurlar yok. Bu nedenle de 4'üncü yılında 44 ülkeden yüzde 32 yabancı misafiri burada ağırlayabiliyoruz. Bizim çok sık tekrarladığımız, bu etkinliğe entegre ettiğimiz 'Koşarak keşfet' diye bir sloganımız var. Antalya Ultra Maratonu sadece bir spor organizasyonundan çok koşarak Konyaaltı'nın, Antalya'nın güzelliklerini, tarihini, kültürünü, gastronomisini keşfettiğimiz uluslararası bir organizasyon haline dönüşüyor. Bunun için de hem Konyaaltı Belediyesi'ne hem de diğer destekçilerimize biz kendi adımıza ve organizasyon adına teşekkür ederiz. En uzun parkurumuz 85 kilometre. Konyaaltı Belediyesi'nin önünden başlayıp Satlıkent'e doğru giden bir parkur. Daha sonra 57, 31, 22 ve pazar günü de 6 ve 12 kilometre olarak kısa parkurlarımız var. Başkanımızın belirttiği gibi 6 farklı etabımız var. Tekrardan herkese teşekkür ederiz." Maraton, Konyaaltı Belediyesi önünden başlayacak ve Saklıkent'te sona erecek. Toplam 3 gün sürecek maraton tanıtımlar ve madalya törenleriyle taçlanacak. 

 

Kaynak: ARZU YAVUZ