Antalyaspor Kulübü Derneği’nin olağan genel kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde üyelerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. 580 üyenin salona gelmesiyle yeterli çoğunluk sağlanırken, divan başkanlığı ve kurul üyelerinin belirlenmesinin ardından toplantı resmi olarak başladı. 7 Ocak 2025’te yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Mustafa Ergün, bu kez olağan genel kurulda yenilenmiş yönetim listesiyle tek aday olarak seçimlere katıldı. Yapılan açık oylamada oy birliğiyle yeniden başkan seçilen Ergün, görevine 3 yıl daha devam edecek. Genel kurulda ayrıca kulübün 2024-2025 dönemine ait faaliyet ve denetim raporları üyelerin onayına sunuldu ve tümü oy birliğiyle kabul edildi. Katılımcı üyelerin çoğunluğunun destek verdiği kongre, Antalyaspor camiası açısından birlik mesajı olarak değerlendirildi.
Sinan Boztepe salondan erken ayrıldı
Genel kurula kısa süreliğine katılan Antalyaspor A.Ş. Başkanı Sinan Boztepe’nin tavrı dikkat çekti. Salona gelen Boztepe, genel kurul üyeleriyle yalnızca kısa bir selamlaşma gerçekleştirdikten sonra kendisine ayrılan koltuğa oturmadan alanı terk etti. Bu durum, Antalyaspor camiasında Antalyaspor Kulübü Derneği ile Antalyaspor A.Ş. arasındaki olası yönetimsel ayrışmanın yeni bir işareti olarak yorumlandı. Mustafa Ergün, konuşmasında bu duruma isim vermeden değinerek, “Görmüyoruz, duymuyoruz sanıyorlar ama her şeyin farkındayız. Antalyaspor, bazı kişilerin kişisel hesaplaşma yeri değildir” sözleriyle mevcut yapıyı eleştirdi. Ergün’ün bu sözleri salonda alkışlarla karşılanırken, gelecek süreçte kulüp içi dengelerde yeni gelişmelerin yaşanabileceğinin sinyalleri verildi.
A.Ş. Yönetimine net mesaj: Seçime gidin!
Dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmayla kürsüye çıkan Mustafa Ergün, Antalyaspor A.Ş.’nin içinde bulunduğu yapısal tıkanıklığa sert sözlerle dikkat çekti. Ergün, şirketin 12-13 yönetim kurulu üyesinin ayrılmasına rağmen halen mali yapının istikrara kavuşamadığını belirterek, bu yönetimin artık işlevselliğini yitirdiğini vurguladı. Başkan Ergün, “Antalyaspor A.Ş. acilen seçime gitmelidir. Aksi halde kamuoyunun gözünde koltuğa yapışıp kalan kişiler olarak anılacaklardır” diyerek mevcut şirket yönetimine çok net bir çağrıda bulundu. Ergün’ün bu açıklamaları salonda geniş yankı uyandırırken, Antalyaspor’da A.Ş. ile Dernek arasındaki gerginliğin daha görünür hale geldiği ve yakın zamanda A.Ş. cephesinde yeni bir seçim sürecinin başlayabileceği konuşulmaya başlandı.
Yeni yönetim listesi açıklandı
Genel kurulun önemli gündem maddelerinden biri de kulübe giriş ve aidat ücretlerinin belirlenmesi oldu. Yapılan oylama sonucunda Antalyaspor Kulübü’ne ilk giriş ücreti 12 bin TL, yıllık üyelik aidatı ise 3 bin TL olarak belirlendi ve oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan yeni yönetim kurulu listesi de genel kurul üyeleriyle paylaşıldı. Mustafa Ergün’ün başkanlığındaki yönetim kurulunda Sami Güral, Deniz Varol, Emrah Çelik gibi geçmişte de görev almış tecrübeli isimler yer alırken; yedek listede Harun Tümer, Ali Topuz, Alper Köleoğlu gibi dikkat çeken yeni isimler yer aldı. Ayrıca denetleme kuruluna Adlıhan Dere, haysiyet kuruluna ise Kamile Yıldırım Gülgün gibi camianın tanınmış isimleri seçildi. Ergün, genel kurulda kulübün 2025 yılı itibariyle yaklaşık 5 milyon TL zarar ettiğini açıkladı ve bu açığın tamamının yönetim kurulu tarafından karşılandığını belirtti. Bu açıklama, camiada şeffaflık ve fedakârlık açısından olumlu bir mesaj olarak yorumlandı.