ÖSYM, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında, 6 adayın YKS tercihlerinin değiştirildiğine dair haberler ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) bilgi sistemlerinde yer alan kullanıcı bilgileri güvenli şekilde saklanmaktadır. Başkanlığımızca hizmete sunulan Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) kullanıcı bilgileri dahil olmak üzere herhangi bir veri sızıntısı tespit edilmemiştir. Adayların TC kimlik numaraları ve AİS şifrelerini başkalarıyla paylaşmasından kaynaklanan sorunların örnekleri geçtiğimiz yıllarda da basına yansımış ve haberlere konu olmuştur. Önemle belirtilmelidir ki, adayların kullanıcı bilgilerinin gizli tutulması tamamıyla kendi sorumluluğunda olup, TC kimlik numaraları ve AİS şifrelerini başkalarıyla paylaşmamaları büyük önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
ÖSYM: Veri sızıntısı tespit edilmemiştir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan, 6 adayın YKS tercihlerinin değiştirildiğine dair haberler ile ilgili yapılan açıklamada, "Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) kullanıcı bilgileri dahil olmak üzere herhangi bir veri sızıntısı tespit edilmemiştir" denildi.
Kaynak: DHA
Yorumlar
Trend Haberler
Manavgat Yağlı Güreşleri’ni kim kazandı? Ali Gürbüz mü yoksa Feyzullah Aktürk mü?
Manavgat Yağlı Güreşleri’nde finalin adı belli oldu: Ali Gürbüz ile Feyzullah Aktürk er meydanında karşı karşıya gelecek
Muhittin Böcek etkin pişmanlık başvurusu yaptı
Manavgat Belediyespor’un rakibi 1923 Afyonkarahisarspor
Manavgat Yağlı Güreşleri’nde yarı finalistler belli oldu: Ali Gürbüz ile Orhan Okulu düellosunda kazanan kim oldu?
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü




