CHP Lideri Özgür Özel’in 2023 yılında övdüğü Manavgat Belediyesi’nde; rüşvet, irtikap ve zimmet iddiaları gündemdeki yerini korurken, AK Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’dan bir açıklama geldi. Çokal, “Özel’in ‘Manavgat Belediyesi nasıl yönetiliyorsa, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz’ sözleri bugün adeta kendi içinde bir itirafa dönüşmüştür” dedi

CHP’li Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet, irtikap ve zimmet soruşturması gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2023 yılında Manavgat’ta sarf ettiği sözleri hatırlatarak, “Kıymetli Antalyalı hemşehrilerim. Doğrudan yargı sürecinde olan ve masumiyet karinesi devam eden konular hakkında konuşmak benim tarzım değildir; böylesi polemiklerden uzak dururum. Ama bir gerçeği de söylemeden geçemeyeceğim; Sayın Özgür Özel’in 2023 yılında Manavgat’ta sarf ettiği ‘Manavgat Belediyesi nasıl yönetiliyorsa, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz’ sözleri, bugün adeta kendi içinde bir itirafa dönüşmüştür” ifadelerine yer verdi.

Antalya'da bugün ne oldu... Günün öne çıkan başlıkları! 01.08.2025
Antalya'da bugün ne oldu... Günün öne çıkan başlıkları! 01.08.2025
İçeriği Görüntüle

‘Yönetim krizine dönüştü’

Aradan iki yıl bile geçmeden, o belediyenin başkanlarının ve meclis üyelerinin parti üyeliklerinin birer birer askıya alındığını, istifaların ardı ardına geldiğini belirten Çokal, “Manavgat’ın adı; milyon euroluk rüşvetler, baklava kutularında ve kargo poşetlerinde taşınan paralar ve lüks villalarla anılır hale gelmiştir. Bugün aynı belediye; yolsuzluk ve zimmet iddialarıyla gündeme gelen, başkanından meclis üyelerine kadar birçok ismin istifa ya da ihraç süreciyle karşı karşıya kaldığı bir yönetim krizine dönüşmüştür. Söylemle eylem arasındaki bu derin çelişki, halkın güvenini derinden sarmıştır. Ana ve ata toprağımın böyle kara manşetlerle gündeme gelmesi hepimizin yüreğinde derin yaralar açmıştır” dedi.

Şaibeler, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları…

Antalya ve Manavgat’ın, CHP’li belediyelerin yıllardır süren ihmalinin ve vizyonsuz yönetim anlayışının ağır sonuçlarını yaşadığını belirten Çokal, sözlerini şöyle tamamladı: “Antalya’yı, Manavgat’ı dünyaya tanıtacağız diyorlardı; evet, tanıttılar! Ama masmavi ırmaklarımızla, portakal bahçelerimizle değil; gazete manşetlerine yansıyan şaibeler, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla… Antalya ve Manavgat, CHP’li belediyelerin yıllardır süren ihmalinin ve vizyonsuz yönetim anlayışının ağır sonuçlarını yaşamaktadır. Temel altyapı ve arıtma sorunları çözülmemiş, şehircilik anlayışı plansızlığa teslim edilmiş, vatandaşlarımız ulaşıma ve temizliğe erişimde dahi ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılmıştır. Turizmin başkenti olması gereken Antalya, maalesef hizmetin değil şikâyetin merkezi haline gelmiştir. Biz, hukuki sürece saygılıyız. Masumiyet karinesi esastır. Ancak kamuoyuna yansıyan görüntüler, ifadeler ve iddialar görmezden gelinemez. Ortaya saçılan her yeni bilgi, yerel yönetimin kamu kaynaklarını hangi ellerde nasıl savrulduğunu açıkça göstermektedir. Belediyecilik, halkın vergisiyle şahsi ikbal inşa etme alanı değildir. Hizmette zaaf, yönetimde şaibe, söylemde çelişki…”

Kaynak: Buse Nur Akay