TBMM Genel Kurulu, 'Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan AK Parti'li vekillerin partisine hakaret ettiğini belirterek, "Eğer siyasette temiz bir dil arıyorsanız, o temiz dilin önce sahibi olacaksınız. Eğer CHP'yi çamurla, çukurla tanımlamaya çalışırsanız, 'Şanzıman' gibi 'Dingil' gibi, 'Hararet' gibi laflarla tanımlamaya çalışırsanız hak ettiğiniz cevabı alırsınız. Ben size söyleyeyim; bizim içimizde bir hararet var, bu hararet memleket sevgisidir" ifadelerini kullandı.

'ÖNCE GENEL BAŞKANINIZIN DİLİNİ DÜZELTİN'

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'li Günaydın'a cevaben, "Milletvekillerimiz bir dakikalık konuşmalarda kendi görüş ve düşüncelerini sarahaten açıklamış ve hakaret edenlere hakaretlerini iade etmişlerdir. Dolayısıyla, burada dikkat edilmesi gereken bu çirkin ve rezil dili kullanmamak noktasında önceliği kendilerinin mutlaka gözetmeleri gerektiğidir. Özgür Özel'in söylemiş olduğu ifadeleri, kendi sıfatlarını itiraf olarak arkadaşlarımız kendisine iade etmiştir. Dolayısıyla, sözün sahibine, ilk söyleyene değil de ona cevap verenlere buradan cevap vermeye çalışmak usul ve yönteme aykırılıktır. Önce kendi Genel Başkanınızın dilini düzeltin, kendi hakaretlerini geri almasını sağlayın" diye konuştu.

'CHP'YE HAKARET EDERSENİZ MİSLİYLE BUNUN CEVABINI ALACAKSINIZ'

Ardından yeniden söz alan CHP'li Günaydın, "Temiz bir dil ancak temiz bir dili bekleyen ve kullananların muhatap olacağı bir şeydir. Eğer sen CHP'ye hakaret etmeye kalkarsan, misliyle bunun cevabını alacaksın. Burada da söyleyeyim, 'Seviyesiz' 'Siyasi ahlaksız' 'Edepsiz' 'Darbelerle vücut bulmuş', bu lafların tamamını sahiplerine misliyle iade ediyorum" dedi.

'REZALETLERE SEBEBİYET VERMEYİN'

Özgür Özel: “Ben ortaya söyledim, üstüne alınana bak”
Özgür Özel: “Ben ortaya söyledim, üstüne alınana bak”
İçeriği Görüntüle

Millet iradesine saygılı olunması gerektiğini söyleyen AK Parti'li Akbaşoğlu, "Biz, bize söylenilenlere karşılık cevap veriyoruz. O nedenle, düğmeyi doğru ilikleyin, temiz bir dille, meşruiyet zemini içerisinde, her türlü fikre saygılı bir şekilde müzakerelerimizi, mütalaalarımızı, görüşmelerimizi yapalım. Ancak bu konuda bir büyük suçluluk psikolojisi içerisinde, yargının her türlü yolsuzluk, hırsızlık ve arsızlığı delilleriyle, belgeleriyle ortaya koyduğu şekliyle İmamoğlu suç örgütüyle ilgili yargılama safahatını milletin gündeminden çıkarmak için bu tür hezeyanlara ve rezaletlere sebebiyet veren yaklaşımları terk edin" değerlendirmesinde bulundu.

GENEL KURUL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşanan tartışmanın ardından Genel Kurul çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA