Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, hem bireysel hem takım sporlarında gençlere sunduğu eğitimle dikkat çekiyor. Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan, ilçede gençliğe yönelik spor yatırımlarının artık somut karşılık bulduğunu ifade ederek, “İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde takım sporlarında voleybol, basketbol, hentbol ve futbol; bireysel sporlarda ise cimnastik, kano, judo, pilates, taekwondo, kick boks ve yaz döneminde yüzme olmak üzere toplam 11 branşta aktif olarak eğitim veriyoruz. Her branşta uzman antrenörlerimizle çalışmalar yürütüyor, çocuklarımızı sadece fiziksel anlamda değil zihinsel olarak da güçlendirmeye çalışıyoruz. Sporun gençlerin hayatında sorumluluk duygusu, disiplin, özgüven ve ekip ruhu gibi değerleri geliştirdiğine inanıyoruz. Bu anlayışla yola çıktık ve şimdiden meyvelerini almaya başladık. Aksu’da sadece spor yapan değil, sporla büyüyen bir gençlik hedefliyoruz. Her şey çocuklarımız ve gençlerimiz için; onların sağlıklı, bilinçli ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz” sözleriyle vizyonlarını ortaya koydu.

‘İlçemiz adına gurur kaynağı’

A Milli Takım, Meksika'ya 1-0 yenildi
A Milli Takım, Meksika'ya 1-0 yenildi
İçeriği Görüntüle

Aksu’nun sporcu yetiştirme vizyonunun ilk sonuçları judoda kendini gösterdi. 26 Mayıs 2025’te düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri Küçükler Judo Antalya Şampiyonası’nda Aksulu sporcular adeta madalya yağdırdı. İlçe Judo Antrenörü Ümmühan Kıroğlu’nun özverili çalışmaları sonucu Aksu İlkokulu öğrencileri Zeynep Kılıç, Eyşan Peli Tepeöz ve Meryem Elif Akan kendi sıkletlerinde Antalya şampiyonu olurken, Batuhan Yüceer ve Azra Eylül Şimşek ikincilik elde etti. Başarıya giden bu yolda hem öğrencilerin azmi hem de eğitmenlerin sabrı belirleyici oldu. Çapan, “Judoda gösterdiğimiz bu başarılar tesadüf değil. Antrenörümüz Ümmühan Kıroğlu, çocuklarımızla birebir ilgileniyor, onların sadece spor yapmalarını değil, aynı zamanda sporcu kimliğiyle gelişmelerini de sağlıyor. Bu tür başarılar ilçemiz adına gurur kaynağı. Aksu, artık sadece katılım gösteren değil, kürsü hedefiyle yarışmalara giden bir ilçe haline geldi” diyerek ilçedeki değişimi gözler önüne serdi.

Zirvede Aksu’nun adı var

Aksu’nun spor alanındaki yükselişi Taekwondo branşında da devam etti. 20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Küçükler Taekwondo Antalya İl Şampiyonası ile 31 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihlerindeki Yıldızlar Analig Antalya Şampiyonası’nda, Aksu Ortaokulu öğrencisi Halil Şahin Sezer tüm rakiplerini geçerek Antalya şampiyonu oldu. İlçe Taekwondo Antrenörü Yasemin Kurt’un gözetiminde sistemli bir çalışma sürecinden geçen Sezer’in bu başarısı, ilçedeki bireysel sporlara verilen önemin somut bir yansıması olarak değerlendirildi. Konuyla ilgili konuşan Çapan, “Antrenörümüz Yasemin Kurt, büyük bir özveriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor. Halil Şahin Sezer’in Antalya şampiyonu olması, sadece onun değil, tüm ilçemizin başarısıdır. Bu sonuçlar bize gösteriyor ki doğru altyapı, doğru eğitim modeli ve inançla hareket edildiğinde başarı kaçınılmazdır. Aksu’da artık spor, gençliğimizin yönünü belirleyen bir yaşam kültürü haline geldi. ‘İşimiz spor, gücümüz gençlik’ demek artık bir slogan değil, gerçek bir hedefin tanımı oldu” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zehra ÇİÇEK