AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Teşkilatçılık, Geçmişten Günümüze Antalya Teşkilatı’ programında konuşan AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, “Ben İmamoğlu'ndan daha tecrübeli bir başkanım ama jammer nedir bilmem” dedi


AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından AK Parti Antalya İl Başkanlığı binasında düzenlenen ‘Teşkilatçılık, Geçmişten Günümüze Antalya Teşkilatı’ programında gençlerle bir araya geldi. Programa AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Alkan ve AK Parti üyesi gençler katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Alkan, “Biz anlayışıyla, samimi ve mütevazı bir şekilde teşkilatımızı büyütmeye devam ediyoruz” diyerek teşkilat çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Açılış konuşmasının ardından ilk programda Dışişleri eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırladıklarını hatırlatan İl Başkanı Ali Çetin ise bu kez Antalya’nın geçmişteki önemli yatırımlarına imza atan Menderes Türel’in gençlerle buluştuğunu ifade etti. Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Çetin, gençlere her zaman maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmasını kısa tutan Çetin sözü Menderes Türel’e bıraktı. Konuşmasında gençlere tavsiyeler veren Türel, “Ben değil, biz diyenlerden olmalısınız. Hesabi değil hasbi olmalısınız” şeklinde konuştu.

 

‘TEŞKİLATÇILIK FEDAKARLIK İSTER’

Konuşmasının devamında programın konusu teşkilatçılık kavramından bahseden ve AK Parti'nin diğer siyasi partilerden farklı olarak bir dava partisi olduğunu vurgulayan Menderes Türel, “AK Parti yalnızca iktidar olmak için kurulmuş bir parti değildir. Hem manevi hem de maddi kalkınmayı hedefleyen, millete hizmeti esas alan bir dava hareketidir” dedi. Teşkilatçılığın yalnızca bir organizasyon içinde bulunmakla sınırlı olmadığını ifade eden Türel, "Teşkilatçılık, bir hedefi ve ideali hayat tarzı olarak benimsemek, dava şuuruyla hareket etmektir. Bizler makama, mevkiye değil, hizmete talibiz. Teşkilat ruhu samimiyet, iyi niyet ve fedakârlık ister" ifadelerini kullandı.



‘NEFER OLMAKTAN VAZGEÇMEDİM’


Otizmli çocuklardan örnek davranış
Otizmli çocuklardan örnek davranış
İçeriği Görüntüle

Kendi siyasi yolculuğundan örnekler veren ve 2004 yılında yapılan aday belirleme sürecinde yaşadıklarını gençlerle paylaşan Türel, “Genel merkeze çağrıldım. Gittim, mülakata girdim. 10 dakika sürdü. Ardından 'Teşekkür ederiz' dediler. Çıktım, döndüm. Sonra aylarca ses seda yok. Ne yapıyorum? Koşa koşa il başkanlığımıza gidiyorum, broşür taşıyorum, afiş asıyorum. Nefer olarak çalışıyorum. Çünkü bana düşen çalışmaktır, beklemek değil. Nefer olmayı bileceksiniz. Ben nefer olmaktan hiç vazgeçmedim. Bizim bir tek sermayemiz; iyi niyet, gayret ve tevazu. Hepinizin gelecekte büyük hedefleri olmalı ve bu maddeler ışığında çalışmalısınız” diye konuştu.

 

‘BEN JAMMER NEDİR BİLMEM’

Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı olan Menderes Türel, AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle buluşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Antalya'nın AK Parti yönetiminde gerçek hizmetlerle tanıştığını vurgulayan Türel, “AK Parti'nin olmadığı dönemlerde Antalya skandallar ve ahlaksızlıklarla anılırdı” dedi. İstanbul’daki son tartışmalara da değinen Türel, "Ben İmamoğlu'ndan daha tecrübeli bir başkanım ama hayatımda jammer nedir bilmem. Ben kameraları bantlatacak bir şey de yapmadım. Gizleyecek bir şeyiniz varsa gizlenirsiniz” ifadeleriyle gençlerden büyük alkış topladı. Yargı süreçlerinde yaşadığı baskılardan da söz eden Türel, “2009 yılındaki görev yıllarımla ilgili konuşan eski bir yargı mensubu bana 'Başkan seni iki yıl dinledik, bir şey çıkmadı sıkıldık' dedi. İftiralarla bizi yıpratmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar” diye konuştu.

 

‘GERÇEKLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ’

Konuşmasının son bölümünde siyasette ‘servet, şöhret ve şehvet, üçgenine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Türel, gençlere “Bu Bermuda şeytan üçgenine düşmeyin” uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önemi örneklerle anlatan Türel, “MKYK toplantısında Mesut Özil’e, ‘Dışarıdan bakanlar partiyi çocuklara bıraktılar der, biz gençlerimizle iftihar ediyoruz’ dedim” sözeriyle gençlerin değerini hatırlattı. Geçmişin insanın peşinden geldiğini vurgulayan Türel, “30 yıl sonra sahte diplomalar ortaya çıkabiliyor, gerçeklerin üstü örtülemez” diyerek gençleri dikkatli olmaya çağırdı. Gazze konusunda da değerlendirmelerde bulunan Türel, “Bu sadece bir bölgesel mesele değil, insanlığın vicdanını kanatan bir zulümdür” dedi.

Kaynak: ARZU YAVUZ