Multigrup Alanyaspor şampiyonluk için artık Giresun deplasmanında mutlak galip gelmesi gerekiyor. Göztepe karşısında son dakikada bulunan gol şampiyonluk ateşini alevlendirdi. Alanyaspor camiası süper lige hazır. Futbolcular son yıllarda verdiği emeklerin farkında ve son maçını dramatize etmek istemiyorlar. Aslında bu maça şampiyon olarak çıkması beklenirken, saha dışı etkenler ve rakiplerin Alanyaspor üzerindeki baskısı maalesef stresi daha da artırıyor. Hatta Göztepe maçında rakip oyuncuların insanüstü direnç göstermesi bu yarışın saha içinde ne kadar çetin ve zorlu göstermektedir. Ama inanan bir camia varken, her şeyin ötesinde inanmış bir kent varken bütünleşmenin ruhunu oyuncular da sahaya yansıttı. Son dakikalara kadar nefes kesen mücadelede tam her şey bitti derken son atak da golün gelmesi süper uçurumuna önemli bir köprü attı. Şimdi artık yapılması gereken bu köprüden geçmek için bir engeli aşmak kalıyor. Bunun için yapılması gereken tek şey sabır bir şekilde skora gitmek olduğunu geçen yazımda belirtmiştim. Ancak son maçta maalesef panik butonuna erken basıldı. Dolayısıyla belki daha erken üstünlük beklenirken, son ana kadar can çekişmek oldukça sıkıntı oldu.

Takımda en büyük etki şüphesiz Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın oyun zekası ve tecrübesi olmuştur. Geçen sezon da play-off başarısı elde edilmesine rağmen taraftarların yoğun tepkisine maruz kalınmasıyla gönderilmesi bugün büyük bir hata olduğu anlaşılmıştır.

Geçen sezon barışan seyircinin bir kentte iki süper lig takımını hak ettiğinin göstergesi olarak Mersin’e gitmek yerine bu maçta topyekûn Alanyaspor’a destek olan taraftar ihtiyacı olması gerekeni yapmıştır.

Şampiyonluk için son engeli aşmak yine hafta sonu olduğu gibi bütün camianın deplasman maçında kenetlenmesiyle gerçekleşir. Bu maçın önemi kazanınca anlaşılacaktır. Onun geç olmadan Alanya için şampiyonluk için süper lig için Giresun’a tarihi bir çıkarma yapılması gerekiyor.

Sporla kalın.