Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engineoyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engineisminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek. 

Keyframe 

Unreal Engine’dekeyframeya da dilimizdeki karşılığı ile anahtar kare, animasyon zaman çizelgesinde bir nesnenin konumunun, rotasyonunun ve benzeri diğer özelliklerinin ayarlandığı belirli bir noktadır. 

Blend Space 

Unreal Engine’deblend space, yürüme animasyonuve koşma animasyonu gibi birden fazla animasyonun oyuncu girdilerine göre sorunsuz bir şekilde harmanlanmasına olanak tanıyan bir araçtır. 

MorphTarget 

Unreal Engine’demorph target, üç boyutlu bir modelin şeklini değiştirmeye yönelik bir yöntemdir. Örnek olarak farklı farklı yüz ifadeleri oluşturmak için veya üç boyutlu model üzerinde benzer başka dönüşümler yapmak için kullanılabilir.