Millet olarak dünyanın en kıymetli değerlerinden zamanın değerini bilmiyoruz.

Oysa zaman göz açıp kapatıncaya kadar akıp geçiyor.

Bugün zamanın insan yaşamında, çocuklarımızın hayatında ve özellikle kurumsallıklardaki önemine değineceğim.

Birey olarak hayatımızdan herhangi bir şeyi sonra yaparım olgusunu çıkarmamız gerekiyor. Erteleyip sonra yapma garantisi mi var da böyle düşünebiliyoruz anlamak mümkün değil. Halbuki zaman geçirmeden hayata geçirmek yaşamımıza dinamik katacaktır.

Çocuklarımızda ise zaman çok çok kıymetlidir, eğitimde, sanatta ve sporda çocuklarımızın boş zaman geçirmeleri ya da zamanlarını boşa geçirmeleri çocuklarımızın yaşıtlarından geride kalmasına yol açar.

Burada sorumluluk ailede ve çocukların emanet edildikleri eğitmenlerdedir.

Aile zamanın kıymetini çocuğa elbette anlatmalıdır. Ama eğitmen çocuklara doğru öğretimi zaman periyodlamasını doğru yaparak vermelidir.

Eğitimde çocuğun bir saniyesi boşa geçmemeli, çocuklara yetersiz, yanlış bilgi vermesi, verimsiz olması onların eğitimlerinde ve yaşamlarına vurulmuş bir darbedir.

Özellikle kurumsal yapılarda yetki verilen insanların başarısızlıklarını örtbas etmek için zamana ihtiyaç var ya da istikrar olmalı gibi safsatalara değer vermemek gerekir.

Çünkü bir insanın neler yapıp yapamayacağı altı ay ya da bir yıl gibi koskoca bir zaman diliminde ortaya çıkar zaten.

Kendi başarısızlıklarının sebeplerini başkalarının üstüne atan, başarısızlıklarında habire bahane üreten insanlar görevlerinden alınmalıdır.

Çünkü bu tür insanlar zaman hırsızıdır, sadece kendi menfaatleri önemlidir onlar için.

Çocuklarımızın eğitimde, sanatta ve sporda kaybedecek zamanı yoktur.

İstikrar sadece başarıda kıymetlidir, aksi takdirde tüm başarısızlıklarda görevlerinin süresini uzatmak isteyen yetersiz bilgisi olanlar ve bilgi birikimi olmayanlar istikrar kelimesinin arkasına sığınarak, zaman hırsızlığı yaparak görevlerine devam etmeye çalışırlar.

Yaşamda özelliklede sanatta ve sporda zamanın kıymeti iyi bilinerek ve çocuklarımıza,

gençlerimize zamanın değeri öğretilerek gelişmelerine katkı yapmalıyız.

Gönlünüz dostluk ve spor dolsun.