Bugün müsadenizle bizden söz etmek istiyorum.
19 Mayıs 2001..
Gazetemizin kuruluş tarihi..
Neler görmedik, neler yaşamadıkki bugüne kadar.
Dile kolay, 13 yılı geride bırakmaya ve 14’ncü yıla “merhaba” demeye 5 ay kaldı.
Bu süre zarfında en büyük desteği hep okurlarımızdan aldık. En zor zamanlarımızda, sizlerin bize sahip çıkmasıyla ayakta kalmayı başardık.
Son günlerde sessiz bir devrim yaşanıyor Antalya’da..
Sadece biz değil, Antalya’nın pek çok yerel gazetesinde “Değişim ve gelişim rüzgarları” esiyor. Allah utandırmasın. Hiç birini de yeni dönemde zorda bırakmasın. Kalpten ve içten temennimiz bu.
Neden bu değişim, neden bu gelişim? Neden yeni bir dönem?
Bir süre önce Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Antalya’da bir toplantı düzenledi ve yerel basına kurum adına son uyarıda bulundu. Uyarısı çok açıktı. Kurumdan ilan alma hakkı bulunan gazetelerin, değişmesini, gelişmesini, kısaca kendilerine çeki düzen vermesini istedi. Bu istek son derece haklıydı. Antalya için gerekliydi. Basın İlan Kurumu’nun istediği noktaya gelinmesi, daha doğrusu, olması gerekenin olması için yapılan bu uyarı Antalya yerel basını için artık “olmaz ise olmaz”dı.
Mevcut gazetelerin tümünün bu şartları milad olarak belirlenen Ocak ayına kadar veya sonrasında yerine getireceklerine inanıyor ve son uyarının hiç birinin başına sıkıntı yaratmamasını diliyorum.
Bunu başarabilirsek, Antalya’da sessiz bir devrimi de başarmış olacağız.
Çünkü; Basın İlan Kurumu’nun taleplerini noksansız bir şekilde yerine getirmiş olmak, buna dayanabilmek, şehirde hissedilecektir. Şehrin hissetmesi demek, Antalya’da yerel gazeteciliğin artık geri dönülmez bir şekilde gelişmeye başlamış olması demek. Her geçen gün yepyeni bir atılım, yepyeni bir değişim demek. Üzerine örtülü ölü toprağından kurtulmuş ve kabuklarını kırmış olması demek. Bunu başarabilenlere, bu şehir muhakkak geri dönüşümü sağlayacaktır.
Biz Akdeniz Manşet ailesi olarak buna yürekten inanıyoruz. Bu yolda okurlarımıza çok güveniyoruz.
Buradan “Şunu yaptık, bunu yaptık” diyerek kimseyi incitmek, özellikle diğer gazetelerin gözünün içine sokar gibi reklam yapmak istemiyorum. Sadece ve sadece Akdeniz Manşet Gazetesi okurlarının bugüne kadar gazetelerini hiçbir kritik virajda yalnız bırakmadığını ifade etmek ve tüm okurlarımıza, sevenlerimize, teşekkür etmek istiyorum.
Ne pahasına olursa olsun değişmeyen çizgimiz, inandığımız yoldan hiçbir gücün çeviremediği kararlılığımız ile yola devam edeceğiz.
Biz yolumuza sanki basın ilan yokmuş gibi devam ediyor ancak basın ilanın taleplerinin de, bir gazetenin “olmaz ise olmaz”ları olduğunu kabul ederek “misli” ile yerine getiriyorduk. Geldiğimiz nokta da bunu birkaç misline çıkardık. Tıpkı Avrupa Birliği'ne giriş yolunda ülkemizin yaptığı gibi. Biz olması gerekeni yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Sonrasını da hep birlikte göreceğiz.
Herşeye de hazırız. Okurlarımız ve sevenlerimiz 13 yıldır bize yetti. Bundan sonra da yetecektir. Allah ömür verirse, hep birlikte göreceğimiz çok günler var..
Teşekkürler Akdeniz Manşet okurları..
Teşekkürler Antalya..