Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde otomatik olarak uzatılan kronik hastalık raporlarının 30 Haziran 2025 itibarıyla sona ereceğini duyurduğunu hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu. Erçin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Pandemi döneminde kronik hastalıklara ilişkin sağlık raporları otomatik olarak uzatılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte bu uygulama 30 Haziran’da sona erecek. Rapor süresi dolan hastalar, 1 Temmuz’dan itibaren reçetesiz ilaç alamayacak” bilgisini paylaştı.
SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak
Rapor süresi dolan hastalara SMS yoluyla bilgilendirme yapılacağını aktaran Erçin, “Hastalar, eğer raporlarını yeniletmek istiyorlarsa MHRS üzerinden ‘Rapor Yenileme Kliniği’ne randevu alarak ilgili sağlık kuruluşuna başvurmak zorunda kalacaklar, randevu alan hastaların raporları yenilenene kadar geçerli olacak, ancak randevu almayan hastaların raporları 1 Temmuz’da geçerliliğini yitirecek” dedi.
‘Son günü beklemeden harekete geçin’
Erçin, raporlarını yeniletmeyen hastaların ilaçlarını alamayabileceğini ve bu durumun hem hastalar hem de eczaneler için mağduriyet yaratabileceğini vurgulayarak, “Eczaneler, bu süreçte rapor süresi dolmuş hastalara ilaç veremeyeceği için hastalar mağdur olabilir. Vatandaşlarımızın son günü beklemeden harekete geçmeleri önemli” uyarısında bulundu.