Yerel basın, bir bölgenin ya da yörenin tanıtımı açısından en önemli iletişim aracıdır. Yerel mecralar yerel kamuoyunun bilinçlenmesinde önemli bir potansiyele sahiptir. Yerel basının önemi ulusal basından daha çoktur.
Çünkü bir yörenin tanıtımı ya da sorunları ilk olarak yerel medyada gündem olur, önem kazanır ve daha sonra ulusal basına konu olur. Yerel medya bir yörenin sorunlarını ve sorumluluklarını yerine getiren önemli bir faktördür. Yerel basın sayesinde halk doğru bilgilenirse, kendisini yönetenler hakkında kararlarını da doğru ve sağlıklı olarak verir.
Yerel basın, yayın yaptığı bölgenin ya da yörenin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere aktarılmasına ve o bölgeye ait yerel kültürün zenginleşmesinde ve korunmasında yardımcı olur. Yerel yönetimlerin toplumla ilişkiler kurmasında aracılık görevi üstlenir. O bölgede yaşayanlara bölgelerindeki olayları aktarır ve onların yaşadıkları bölgeyle bütünleşmelerini sağlar. Yerel medya, bir toplumsallaşma aracıdır ve o bölgedeki sosyal ilişkilerin giderilmesinde aracılık yapar.
Yerel problemlerin, ülkenin merkez yönetimine ulaşmasında önemli bir işleve sahiptir. Aynı zamanda yerel siyasetin sağlıklı olarak yapılmasına olanak sağlar. Toplumda yaşadıkları köye kasaba veya kente sahip çıkma bilincini aşılar ve insanlar arasında ortak yaşama kültürünün oluşmasını sağlayarak, bireylerin yaşadıkları topluma ve yaşama alanına karşı yabancılaşmalarına engel olur.
Antalya’da görev yapan yöneticilerin, yerel medya ile iyi ilişkiler içerinde olmaları ve ayrımcılık yapmadan her basın mensubunu kucaklaması ve sahip çıkması, hem Antalya’mızın  gelişmesi ve tanıtımı açısından hem de yöneticilerimizin daha olumlu ve aktif proje ve çalışmaları açısından büyük önem arz etmektedir. Yerel medyanın önemine değindiğim bu yazımda son olarak Antalya’da her eve bir yerel gazetenin girmesi dileğiyle.