Merhum Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’un koltuğuna kimin oturacağı uzun süre tartışıldı.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere’nin ismi bir süre gündemi meşgul etti.

Ardından tartışmasız, kavgasız, gürültüsüz ve medeni bir şekilde AESOB başkanlığına Adlıhan Dere getirildi.

Öncelikle gecikmeli de olsa hayırlı olsun.

Bana göre Adlıhan Dere bu koltuğa en uygun isimdi.

Sebebine gelince;

Adlıhan Dere 1998’den beri Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanlığını yürütüyor.

Uzun süre Kepez Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

Hem Kepez eski Belediye Başkanı Erdal Öner hem de yeni Başkan Hakan Tütüncü’ye yakın çalıştı.

10 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

AESOB’da eski başkan Orhan Tolunay zamanında yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Son olarak merhum Abdullah Sevimçok’un başkanvekilliği görevini yaptı.

Şu anda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu (TBBF) yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyor. TESK’te yine Yüksek İstişare Kurulu’nda görev alıyor.

Tüm bunların yanı sıra Antalya’da esnaf ve bürokratları yakından tanıyor.

Esnafın her türlü sorunu ile ayrım yapmadan ilgilenip, çözüm üretmeye çalışan, sürekli olarak Antalya ilçelerini gezen, yardımcı olmaya çalışan bir isim.

Özetle sevilen, gerçek bir esnaf ve gönül adamıdır. Dolayısıyla AESOB başkanlığını tecrübeleriyle hak eden bir kimlik. Antalya’ya da çok büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.