-Hangi takımı tutuyorsun?

-Antalyaspor.

- Büyük (!) takımlardan hangisini tutuyorsun?

-Sadece Antalyaspor’u tutuyorum. Başka takımım yok.

- Hımmm.

Yukarıda ifade ettiğim diyaloğu çoğunuz yaşamışsınızdır.

Çoğunuzun benim gibi ‘sadece’ Antalyaspor demediğini de biliyorum.

Antalya’da yaşayan, buradan ekmeğini kazanan, kentin havasını soluyan ağabeylerime kardeşlerime sesleniyorum. Tutacağımız, arkasından koşacağımız bir takımımız olmalı. O da Antalyaspor. Zira Antalyaspor bu kentin en büyük değeri. O’nun sayesinde diğer takımları görme, seyretme şansımız oluyor. Eğer Antalyaspor Süper Lig’de yoksa sizin o çok sevdiğiniz sözüm ona büyük takımlarınız da olmaz. Bu nedenle bir kez daha düşünmenizi istiyorum.

Bunu niye yazdım?

Son zamanlarda bu soruyla çok sık karşılaşmaya başladım. Buradan okuyan olursa belki bir daha bana böyle cevabı belli bir soru sormaz diye düşündüğüm için bu yazıyı kaleme aldım. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim!

Bu arada, bu sezon beni arayıp Samuel Eto’o’nun imzalı formasını isteyen de hayli çoğaldı. Arayan bu arkadaşlara önce hangi takımı tuttuğunu soruyorum. Üzülerek belirtmeliyim ki tek tük Antalyasporlu çıkıyor. Tabi onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Antalyaspor Store’ye yönlendiriyoruz. Buradan formasını alıp bir antrenmanda imzalatmasını söylüyoruz. Mütevazi biri olan Eto’o da bu kişileri kırmıyor. Böylelikle hem Antalyaspor kazanıyor, hem futbolcu-taraftar ilişkisi güçleniyor, hem de Antalyaspor bilinci artıyor. Ancak, bir de yukarıda ifade ettiğim gibi başka takımı tutanlar var. Bu arkadaşlara da gidip tuttukları takımın oyuncularından imzalı forma almalarını önererek yardımcı oluyoruz!

Gelelim bir başka konuya.

Ne zaman Antalya’da bir Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş maçı olsa beni mutlaka arayan olur. Ne hikmetse sadece bu takımların maçları olduğunda beni hatırlayanların neredeyse hepsi bilet ister.

Arkadaşlar ben bilet satıcısı değilim. Dolayısıyla yanlış yeri arıyorsunuz.

Ayrıca maça gelip Antalyaspor aleyhine tezahüratta bulunacağınız için bırakın destek olmayı, elimden gelse size engel olmaya çalışırım.