Süper Lig garip bir hal aldı.
‘Düştü’ gözüyle bakılan Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor haftayı galibiyetle kapattı.
Mersin İdmanyurdu ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray’ı yendi.
Sivasspor 35 dakika 10 kişi oynadığı maçta Çaykur Rizespor’u dize getirdi.
Son sırada bulunan Eskişehirspor ise, Fenerbahçe galibiyetiyle büyük sükse yapan Antalyaspor’u ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta mağlup etti.
Düşme hattında olan 3 takım da puanını 17’ye çıkardı, ligde tutunmak için umutlandı. Bu umudunu da devam ettirmek için kalan 13 maça final havasında hazırlanacak.
Dolayısıyla Antalyaspor’u bundan sonra çok daha sıkıntılı günler bekliyor olacak.
Bu hafta evinde Çaykur Rizespor’u konuk edecek olan kırmızı beyazlı takım, bir kazaya uğrarsa kendisini iyice ateş çemberinin içinde bulabilir. Bu nedenle işi çok daha ciddi tutmalı, Antalyalılar da bu kritik dönemeçte takımlarını yalnız bırakmamalı.
Peki bu nasıl olacak?
Ya da bugüne kadar duyarsız kalanlar harekete geçer mi?
Zor, ama imkansız değil.
Bugün buradan Antalya’nın etkili ve yetkililerine çağrıda bulunmak istiyorum.
Bu zor dönemde kimin elinden ne geliyorsa ortaya koysun.
Valilik bütün kurumları harekete geçirmeli.
Belediyeler çalışanlarını, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ise öğrencilerini maça götürmek için çaba göstermeli.
ATSO, AESOB, ATB, OSB gibi kentin geleceğine yön veren kurumlar hiç olmazsa böyle bir günde elini taşın altına koymalı.
SİAD’lar, STK’lar, dernekler, kısacası bütün kurum ve kuruluşlar üyelerini maça yönlendirmeli.
Bu sezon elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan taraftar grupları bugünden kentte hareketlilik başlatmalı, statta görsel şölen yaşanması için harekete geçmeli.
Ve tabi Antalyaspor Yönetimi de yukarıda saydıklarımın gerçekleşmesi için gerekli mercilerle temas kurmalı, gerekli kolaylığı sağlamalı.
Çok mu zor bir çağrıda bulundum?
Yeri geldiğinde bu takım hepimizin, kentin en büyük marka değeri demiyor muyuz? O halde böyle bir günde sahip çıkmayacağız da ne zaman sahip çıkacağız. Ayrıca bunun için çok da büyük bir zaman harcamanıza gerek yok. Bunun için sadece cumartesi günü iki saatinizi ayırmanız yeterli. Haydi o zaman cumartesi günü 16:00-18:00 saatleri arasında kimseye randevu vermeyin.