“Keşif Ekibi” olarak ziyaretlerimiz sürüyor.
Önceki gün dokuzuncu gezimizi İbradı’ya yaptık.
İlk olarak geziden biraz sözetmek istiyorum. Daha sonra da asıl konumuza geleceğim.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın da yer aldığı kafile, ilk olarak ekip başkanı Murat Seyirci’nin ofisinde toplandı. Daha sonra 3 araçla İbradı’ya hareket eden ekibi AK Partili İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya karşıladı. Ekibe balık ziyafeti çektiren Başkan Kaya, daha sonra ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdirdi. İbradı’nın ilk belediye başkanın evini de ekibe gezdiren Kaya, çalışmalarını aktarmayı ihmal etmedi. Tarihi evin bir bölümüne Atatürk, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Deniz Gezmiş’in fotoğrafları asılıydı. Bir bölümüne de Beşiktaş posterleri ve bayrakları asılmıştı. En üst kata çıkarken bir sürprizle karşılaştım. 1996 yılında Yeni İleri Gazetesi’nde çalışırken İbradıspor ile ilgili yaptığım bir haberin kupürü evin bir köşesine asılmıştı. Bundan tam 16 yıl önce yapmış olduğum bu haberi orada görmek beni hakikaten çok mutlu etti, duygulandırdı.
Tarihi ev gezisini tamamladıktan sonra Altınbeşik Mağarası’na doğru yola çıktık. Oluşumunu tamamlayan 174 milyon yıllık mağara aynı zamanda dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise birinci en büyük yer altı gölüne sahip. Altınbeşik Mağarası iki kat üzerine yayılmış. Mağaraya 200 metre uzunlukta bir yeraltı gölü üzerinden botla giriliyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ‘milli mağara’ unvanının verildiği Altınbeşik Mağarası’nı herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum.
Gelelim asıl konumuza.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın ekip ile geziye katıldığını yukarıda belirtmiştim.
Kendisine, bulduğum ilk fırsatta “İsminiz AK Parti ve CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında geçiyor. Bu iki partinin anket yaptığı ve anket sonuçlarının neredeyse aynı çıktığı söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” diye sordum.
Sorumu tebessümle karşılayan Budak, hiç kem-küm etmeden yanıtladı. Belli ki bu soruyla daha önce de karşılaşmış. Bu nedenle düşünmeden şu yanıtı verdi: “Ben bir dönem daha ATSO Başkanlığı yapmak istiyorum. Şuana kadar iyi işler yaptık. Dile getirdiğimiz konular, ilgili birimler tarafından dikkate alınıyor” dedi.
ATSO Antalya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri. On binlerce üyesi bulunuyor. Kentin çıkarları için önemli çalışmalara imza attı, atıyor. Tüm bunlar Başkan Budak ve ekibinin özverili çalışmasıyla oldu. Dolayısıyla bu kadar önemli bir konumda olan ATSO Başkanlığı, benim nazarımda belediye başkanlığından daha önemlidir. Dolayısıyla Budak’ın düşüncesi doğru bir düşünce. Yapılan işlerin yarım kalmaması adına en azından bir dönem daha ATSO Başkanlığı yapmasında yarar olduğunu düşünüyorum.
Budak’ın bu açıklamasının nasıl yankı uyandıracağı ise merak konusu. Önümüzdeki zaman dilimi bize bunun sonuçlarını net olarak verecektir.
Asayiş
İlçeler
Güncel
Spor
Antalya
Trend Haberler
20. Alanya Belediyesi Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'ni kim kazandı?
Manavgat’ta sahil düzenlemesi
Kepez’de kuryeler kontak kapattı: ‘Bu saldırı hepimize yapıldı’
Güllü'nün kızına ağırlaştırılmış müebbet talebi
Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında sıcak gelişme: 2 isim yeniden gözaltına alındı
Yeni Parti'nin Antalya kadrosu açıklandı