Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisini toplar. Onlara kendi tecrübelerini aktarır, valilerin milletle iç içe olmasını ister. Hatta valilere kendi şehirlerinde Hz. Ömer adaletini yansıtmalarını öğütler.
Valilerin standart bir memur olmadığının altını özellikle çizer Cumhurbaşkanı Erdoğan. Kamu mallarının israfının önlenmesini de özellikle belirtir.
Gelelim meselemize…
  İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son kararname ile 22 vali merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı, 26 il valisi de kendi içlerinde yer değiştirdi.
Antalya Valisi olarak görev yapan Muammer Türker, merkeze alındı. Bursa Valisi olarak görev yapan Münir Karaloğlu, Antalya Valisi olarak görevlendirildi.
Bu görev değişimleri ve merkeze alınmalar devlet memurluğunun bir gereğidir. 
Bu görev değişimleri sırasında ilin valisi beraber görev yaptığı insanlara veda ziyaretleri gerçekleştiriyor. Çeşitli hediyeleşmeler ve yemeklerin ardından eski vali ya yeni görev yerine doğru yol alıyor, ya da Ankara’da alıyor soluğu.
Buraya kadar her şey normal. 
Bana normal gelmeyen ise son 3 Antalya Valisi’nin veda yemeği ve yemeğin verildiği mekan.
2010-2013 yılları arasında görev yapan Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya’dan Erzurum’a atanıyor. Altıparmak için Mardan Palace Otel’de veda yemeği düzenleniyor.
2013-2014 yılları arasında görev yapan Sebahattin Öztürk, İçişleri Müsteşarlığına atanıyor. Öztürk için Mardan Palace Otel’de veda yemeği düzenleniyor.
2014-2016 yılları arasında görev yapan Muammer Türker, merkeze alınıyor. Türker için Mardan Palace Otel’de veda yemeği düzenleniyor.
Kısaca Mardan Palace Otel’den bilmeyenler için bahsedelim.
Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un sahibi olduğu otel Antalya’nın Kundu sahilindedir. 1 milyar Dolara mal olan otel wikipedia’ya göre Avrupa’nın 7 yıldızlı en lüks otelidir. Otelin çoğu bölümü altın kaplamadır. Otelin plajı için 9 bin ton altın renkli, ayağa yapışmayan kum Mısır’dan getirilmiştir vs….
Son kararname ile merkeze alınan ve görev yeri değişen diğer valiler ne yapmış diye bir araştırayım dedim…
Merkeze alınan Aksaray Valisi Şeref Ataklı basit bir tesiste, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan basit bir tesiste, Çorum Valisi Ahmet Kara bir restoranda, Sivas Valisi Alim Barut için Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo salonunda…
Başka illere atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç et restoranda, Kars Valisi Günay Özdemir Karayolları Bölge Müdürlüğünde, Kilis Valisi Süleyman Tapsız için üniversite uygulama otelinde veda yemeği düzenlenmiş.
Bu yemeklere eksiksiz tüm protokol makam araçlarıyla katılır.
Madan Palace Otel’e gidiş merkezden en yakın yoldan 23 kilometre ve yaklaşık 40 dakikadır. 
Bu veda yemeklerini kim düzenler, parası kimden çıkar? 
Bunları bilemem.
Bildiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, adaletini yansıtmalarını istedikleri Hz. Ömer’in hikayeleridir.
Hz. Ömer’in şu iki hikayesi hepimize ders niteliğindedir.
Hazreti Ömer hastalanmıştı. Hastalığının tedavisi için ona bal yemesi tavsiye edilmişti. İhtiyaç duyduğu bal ise sadece Beytü’l-Mal’da vardı. 
Müslümanlar namaz için mescidde toplandığında, kendisine gerekli olan balı Beytü'l-Mal'dan alıp almama konusunda onlara “Beytü’l-Mal’daki balı almam hususunda bana izin verirseniz onu alırım, aksi takdirde o bana haramdır” diyerek onlardan izin istemiş, onlar da izin vermişti.
Çünkü, mal ne kadar çok olursa olsun, Beytü’l-Mal’daydı; Hazreti Ömer Beytü’l-Mal’ın başında bile olsa izin almadan ondan istifadeyi kendine haram görmüştü.
Hazreti Ömer devlet malına karşı gösterdiği hassasiyeti valilerinden de istemiş, onları tayin ederken mal varlıklarını kayıt altına almış, görevden aldığında da başlarken sahip oldukları mal varlığından fazlasını Beytü’l-Mal’a iade ettirmiştir.
İkinci hikayeden, yazımda adı geçen valilerimizle ilgili bir anlam çıkarılmamasını önemle rica ederim.