Birçoğunu gazetecilik mesleğine başladığım 1995 yılında tanıdım.

İyi ki tanımışım.

Tam 20 yıldır görüşürüz.

Dostluğumuz her geçen gün biraz daha pekişiyor.

Yazının girişinden de anladığınız gibi konumuz yine spor.

Lafı fazla uzatmadan bugün Antalya’da amatör spora destek veren bazı arkadaşlardan söz edeceğim.

Harun Çetinsoy…

Tam bir spor dostu. Kazancının bir bölümünü kurduğu Güneyspor’a harcıyor. Gençleri kötü alışkanlıktan korumak için insanüstü çaba sarfediyor. Yüzlerce gence spor yaptırıp topluma kazandırmak için çalışıyor, çabalıyor.

Hasan Demir…

Ekonomik sıkıntılara rağmen 15 yıldır gençlere spor yaptırıyor. Börek salonundan kazandığını tereddüt etmeden amatör sporculara harcıyor. Gece-gündüz demeden sporcuların sorunlarıyla ilgileniyor. Kimi zaman formaları yıkarken, kimi zaman sahada hocalık yaparken, kimi zaman da top oynarken görebilirsiniz kendisini. Şimdi de kız futbol takımı kurup spora olan tutkusunu gözler önüne seriyor.

İbrahim Ay…

Neredeyse ömrünün tamamını spora adadı. Kurduğu kulüplerle amatöre sınırsız hizmette bulundu. Çocuklarının rızkını çocukları gibi sevdiği sporcularına veriyor. Hem de hiç tereddüt etmeden. Türk sporuna çok sayıda futbolcu kazandırdı. Kalbi sadece spor için atıyor desek abartmış olmayız.

Recep Urgan…

Yıllarca amatör olarak futbol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra kulüp kurup spora hizmetini sürdürdü. Haftanın her günü O’nu Zeytinköy Spor Tesisleri’nde görmek mümkün. Gençlere hizmet ederek mutlu olan bir isim.

Ekrem Yünlü…

Amatörlerin babası. Zeytinköy Spor Tesisleri evi gibi. Spor aşkından dolayı Zeytinköy Tesisleri’nden başka bir adres bildiğini de sanmıyorum. Her gün her saat gençlere spor yaptırırken görebilirsiniz kendisini. Spor camiasında seviliyor ve büyük saygınlığı var. Sayısız futbolcuya ve antrenöre hocalık yaptı.

Bu isimlere Adnan İmirgi, Hasan Sağın, Birol Erdem, Hüdayi Duran, Tevfik Ural, Bülent Demir, Murat Sönmez, Mehmet Kısaç, Ertuğrul Arkın’ı da ekleyebiliriz. Tabi ismini şuanda hatırlamadığım daha birçok isim var. Kuşkusuz onların da Türk sporuna büyük emekleri var. Kendilerine de teşekkür ediyorum.

Bu amatör ruhlu isimler yaşadığı müddetçe gelecekten umutluyum. Zira bu gençler hem kötü alışkanlıklardan uzak tutuluyor, hem de ahlaklı sporcular olarak yetiştiriliyor. Haliyle bu da yukarıda ifade ettiğim gibi umudumuzu arttırıyor.