Bundan tam 5 yıl önce Aksu’da bir trafik kazası geçirdi.
Kaza sonrası hafızasını kaybetti.
Üstüne üstlük felç oldu.
Üstünden kimlik çıkmadı.
Kim olduğu, nerden geldiği, ne iş yaptığı öğrenilemedi.
3 çocuk annesi Gülsüm Kabaday O’nu sahiplendi.
Evine aldı, öz evlatlarından ayrı tutmadı.
Kimden mi söz ediyorum. Tahmin ettiğiniz gibi “Umut”tan.
“Umut”un dramını bundan iki yıl önce Akdeniz Manşet Gazetesi olarak biz gündeme getirmiştik. Muhabir arkadaşım Esra Altunkes’ten haberi yapmasını bizzat ben istedim. O da haberi yapıp kamuoyuyla paylaştı. Bu haberin ardından yerel ve ulusal gazetelerde daha sık haberler çıkmaya başladı. Son olarak Rus medyası olayı gündeme getirdi. Bir TV kanalı “Umut”a bakan Gülsüm Kabadayı’yı canlı yayına çıkardı. Konuklar arasında olan bir Rus parlamenter Gülsüm Ana’nın önünde çiz çöküp ellerini öptü.
Geçtiğimiz günlerde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olayı gündeme getirip Gülsüm Ana’dan övgüyle söz etti.
Dün ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Gülsüm Ana ve “Umut”u ziyaret etti. Bunun için söylenecek en doğru söz sanırım “Uyanda balığa gidelim” olur. Haberi duyunca açık konuşmak gerekirse şaşırdım. Şaşırmamak elde mi? Bundan tam 5 yıl önce yaşanmış bir kaza, üstelik de bütün medyada günlerce geniş yer bulan bir olay. Neredeyse bütün Türkiye’nin konuştuğu olaydan bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Akaydın ancak haberdar olabildi! Şahsen olaydan yeni haberdar olduğunu düşünmüyorum. Olayın getirisinin olmadığını düşündüğünden yardım eli uzatmamış olabilir. Gülsüm Ana ile “Umut”un dramı Türkiye ve dış basında geniş yer bulunca “Buradan bize ekmek çıkar” düşüncesi ortaya çıktığı görüşündeyim. Yani olayın reklam tarafı düşünülerek hareket edilmiştir.
Sağlık adına üzücü, insanlık adına ise büyük bir durum olan bu olaya Başkan’ın geç de olsa el atması her şeye rağmen alkışlanmalı. Diğer başkanlara da örnek olmalı.
Sahi Başkan Akaydın geç de olsa(!) durumdan haberdar oldu. Diğer siyasi ve sivil toplum kuruluşları neden olaya görmezden geliyor. Olayı görmezden gelen bu muhteremlere bir öneride bulunmak istiyorum. Reklamınızı yapacağınız bu fırsatı kaçıracak mısınız?