Olayları abartmakta üstümüze yok.

Hatırlıyorum da sezonun ilk haftalarında Başakşehir ve Gençlerbirliği’ni 3’leyen Antalyaspor için övgü dolu sözler söylenmişti.

Hatta “Hedef Avrupa Kupaları olmalıdır” diyenler bile çıktı.

Ben ise o tarihte takımın iyi sonuçlar aldığını, ancak futbolda erken konuşmanın doğru olmadığını ifade ettim. Yazılarımda da yönetim ve teknik heyetin, futbolcuları rehavete girmemesi için uyarması gerektiğini vurguladım.

Aynı kişiler şimdi tam tersi konuşmalar yapıyor. 3 haftadır galip gelemeyen Antalyaspor’un durumunun içler acısı olduğunu söylüyor. “İşimiz zor, böyle giderse küme düşeriz” diyenler bile var.

Bu ne hızlı bir değişim. Dün ‘Avrupa’ demek ne kadar yanlışsa, bugün ‘Küme düşecek’ sözü de o kadar yanlıştır. Erken ve iddialı söylenen sözlerdir. Hiçbir kıymeti harbiyesi de yoktur.

34 haftalık lig maratonunda her hafta tablo değişiyor. Herkesin herkesi yendiği bir ligde ne olacağını bugünden kestirmek çok zor. Yani bugünden karamsar bir tablo çizmek yersiz. Yapılması gereken şey; işi sıkı tutmak, ciddiyeti elden bırakmamak.

Gelelim Antalyaspor’un bugünkü durumuna.

Süper Lig’e yeni çıkmış bir takım için 7 haftada 11 puan kötü değil. Bu durumda bir takımın üstünü çizmek tek kelimeyle haksızlıktır. Evet, elbette eleştiri olacaktır. Biz de eleştiride bulunuyoruz. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in Antalyaspor ağırlığını kaldıramadığını da söylüyoruz. Ancak eleştirirken yapıcı, yol gösterici oluyoruz. Yıkıcı eleştiriler kimseye yarar sağlamaz. Aksine takıma zarar verir. Bundan da hiçbirimiz mutlu olmayız.

Lig uzun bir maratondur. Yukarıda da ifade ettiğim gibi her hafta farklı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Durum bu kadar net ortadayken olayları abartmak doğru değildir. Bize düşen görev takımın daha iyi olması için destek vermek, yol gösterici olmaktır. Gerisi teferruattır.

Taraftar için de bir parantez açmazsam haksızlık etmiş olurum. Kasımpaşa maçında üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Gerek 07 Gençlik, gerekse Grup 1966 maç boyunca bir an susmadı, sürekli olarak takımı ateşlemeye çalıştı. Uzun bir aradan sonra taraftarın sergilediği bu performans sevindiriciydi. Kendilerine yakışanı yaptılar. Devamını ise yeni mabedimizde bekleriz.