Antalyaspor Asbaşkanı ve Taraftarlardan Sorumlu Yöneticisi Levent Ördek’i bu hafta Kanal V’de konuk ettik. Usta gazeteci İhsan Coşkun’un hazırlayıp sunduğu programda, Ördek bütün sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Bir saat 50 dakika süren programda neredeyse sorulmayan soru kalmadı. Ördek de olabildiğince şeffaf davrandı ve kamuoyunun merak ettiği her şeyi anlattı.
Levent Ördek’in verdiği bazı cevaplar karşısında şok oldum. Program boyunca kulübün mevcut mali durumundan taraftar desteğine, bilet fiyatlarından Antalyaspor’un geleceğine kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Ördek’in özellikle engellendiklerine yönelik yaptığı açıklamaları ağzım açık dinledim. Ördek, “Gol yediğimizde sevinenler var” dedi. Evet yanlış duymadınız, sevinen bile varmış. Ördek’in sözünü ettiği kişiler de Antalyaspor’da en üst düzeyde görev yapmış kişiler. Neden? Yönetim başarılı olmasın. 29 yıldır Antalyaspor’u takip eden bir gazeteci olarak ilk kez böyle bir ihanetle karşı karşıya kaldım.
Ördek konuşmasında, “Bir firma sponsor olacak bir anda vazgeçiyor. Mevcut sponsorlar geri çekiliyor ve kimse yanaşmıyor. Birisi ya da birileri Antalyaspor ile ciddi anlamda uğraşıyor. Antalyaspor’un başarısız olması için. Akıl alır gibi değil bu durum. Siyasi çatışmalar uğruna Antalyaspor ile uğraşan bir beyefendi var. Bu işler bizce oraya kadar gidiyor. Çünkü Antalyaspor ile ilgili bir haber olsun ki içerisinde onun ismi geçmesin. Bir an önce Antalyaspor’un yakasından ellerini çekmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ördek daha ne söylesin, daha ne kadar açık konuşsun?
Bu açıklamalar bir başka kulüpte olsa inanın yer yerinden oynar. Ancak bir süredir uyutulan taraftar buna da yeteri kadar ses çıkarmayacak biliyorum. Ama artık birilerinin ‘Kral çıplak’ deme zamanı geldi.
Ördek’in söyledikleri elbette bununla sınırlı değil. Örneğin, şehirdeki iş insanları ve turizmcilerin kulübe yeterli desteği vermediğini de vurguladı. “Kombine konusunda bile destek alamıyoruz. Turizmcilerle görüşmek için randevu dahi alamıyoruz” diyerek, şehirdeki iş insanlarının duyarsızlığına dikkat çekti.
“Başkan olmayı düşünüyor musunuz?” diye sorduğum soruya Ördek, “Bu benim hayalim. Ancak şu an için böyle bir düşüncem yok” şeklinde yanıt verdi.
Levent Ördek, Antalyaspor’un finansal yükümlülükleri ve yaklaşan cezalarla ilgili detayları da paylaştı. Özellikle Luiz Adriano davasının hala devam ettiğini ve şu anda CAS’ta görüldüğünü belirtti. Bu davanın Antalyaspor’a maliyetinin 750 bin Euro olacağını vurguladı.
Herkesin merak ettiği hafriyat konusunu da Ördek’e sordum. Ördek, son bir yıldır hafriyat gelirinden kulüp olarak faydalanmadıklarını, bu gelirin amatör sporda harcandığı bilgisini aldıklarını ifade etti. Bu durumun kulüp bütçesini olumsuz etkilediğini dile getiren Ördek, bu tür gelirlerin kulübün sürdürülebilirliği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Son olarak, takımın düşme tehlikesiyle ilgili soruları yanıtlayan Levent Ördek, “Düşme tehlikesi gibi bir ihtimal aklımızdan bile geçmiyor. Taraftarımızın bu konuda endişelenmemesi lazım” ifadelerini kullandı.