Türkiye spor kamuoyu iki gündür Necati Ateş’in Galatasaray’a gidip gitmeyeceğini konuşuyor.
Dün itibariyle transfer gerçekleşti ve Necati Ateş bundan böyle Galatasaray için ter dökecek.
Zamanlama dikkat çekici değil mi?
Antalyaspor’un Galatasaray ile maçı var. Kırmızı-beyazlı ekibin elinde golcü olarak sadece Necati var. Herkes Necati’ye umut bağlamış. Ancak Galatasaray golcü oyuncuyu almak için girişimde bulunuyor. Necati’nin de kafası karışıyor. Sonra Teknik Direktör Mehmet Özdilek’e gidip dolaylı olarak oynamak istemediğini belirtiyor. Tabi Şifo’da yapması gerekeni yapıp kadroya almıyor. Maçın oynanacağı gün yani dün de Necati efendi Galatasaray ile sözleşme imzalıyor. İster istemez kafalarda soru işaretleri oluşuyor.
Bence bu tesadüf değil. Bilerek yapılmış bir hareket. Antalyaspor’u zorlu maç öncesi zayıf düşürmeye yönelik bir adım diye düşünüyorum. Aslında bir tek ben böyle düşünmüyorum. Spor kamuoyunun büyük bir bölümü benimle aynı görüşte. Hatta Galatasaraylılar bile.
Şampiyonluğa oynayan bir takımın ‘mükemmel zamanlaması!’ gerçekten dikkat çekici.
Bu arada, Antalyaspor’un iyi bir golcü oyuncu alması için de önü kesiliyor. Zira Necati’nin gitmesi kesinleştikten saatler sonra transfer dönemi de sona erdi. Yani Antalyaspor’un yeni bir golcü için zamanı kalmamıştı. Dolayısıyla Antalyaspor’a darbe üstüne darbe vuruldu. Futbol kültüründen uzak olan bu zat-ı muhteremleri kendi adıma kınıyorum, ayıplıyorum.
Hadi Galatasaray’ı anladık. Onların penceresinden baktığımızda kendilerine bir nebze hak verebiliriz. Peki Necati’ye ne demeli. 2,5 Antalyaspor’un ekmeğini yiyen, Antalya’da adeta yeniden doğan, büyük saygı gören birinin tüm bunları görmezden gelip bir çırpıda Antalyaspor’u silmesi kabul edilemez. Ben bunu Antalyaspor’a yapılmış ihanet, atılmış bir çalım olarak görüyorum.
Elbette Antalyaspor taraftarı bu ihaneti unutmaz. Tıpkı geçmişte Atilla Birlik’i, Ali Bilgin’i unutmadığı gibi.
Bugüne kadar golcü ihtiyacı olmasına rağmen bunu görmezden gelen yönetimin de hatası var. Yönetim dediğin bugünleri görüp ona göre hareket etmesi gerekirdi. Bu da onlara ders olsun.