Dünkü yazımda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i önümüzdeki 5 yıllık dönemde bekleyen zorluklardan söz etmiştim. Zorlukların üstesinden geleceğine olan inancımı da aktarmıştım. Geçmişteki çalışmalarını ise referans olarak göstermiştim.

Bugün ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ele alacağım. Kepez’de ikinci kez seçim kazanan ve bu anlamda bir ilki gerçekleştiren Tütüncü, ilçede kelimenin tam anlamıyla marka oldu. Tabi ilçeyi de marka yaptı. Genç yaşına rağmen 5 yıl boyunca büyük hizmetler üreten, verdiği sözleri yetire getiren Tütüncü, 30 Mart seçimlerinden yüzde 41’lik zaferle çıktı. Bölgede partisinin oyunu yükseltti. Halkın güvenini boşuna çıkarmadı. Tüm bunları elbette başarılı çalışmalar yürüterek başardı.
Şimdi Tütüncü’yü daha zor bir dönem bekliyor. Zor diyorum zira bölge insanının beklentisi yapılan örnek projelerle daha da arttı. Varoş olarak anılan bölgeye değişim yaşattı. Çalışmalarıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisi, dahası oyunu aldı. Böyle olunca hayata geçirdiği dev projelerden daha büyüklerini yapma zorunluluğu doğdu. İşte bu nedenle bölge halkının beklentisi artık daha büyük diyorum. Bu arada, zoru başaracağına olan inancım da tam. Özetle, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için kullandığım ifadeyi rahatlıkla O’nun için de kullanıyorum: Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Başkan Tütüncü’nün bir önceki döneme göre daha rahat çalışacağı da bir gerçek. Artık daha rahat düşünecek. Zira Büyükşehir Belediyesi de AK Partili. Başkanı Menderes Türel ise deyim yerindeyse hizmet delisi. Dolayısıyla hizmet aşkıyla yanıp tutuşan iki başkanın birlikte çalışacak olması bölge için büyük bir şans.