Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, önceki gün bir saat boyunca kendisini halka adadı!..
Pardon, “Kendisini tweet’cilere adadı” desek doğrusunu söylemiş oluruz.
Tweet adresinden, “Bana soru sormak isteyenlere bir saat boyunca elimden geldiğince cevap vermek istiyorum” diye yazan Akaydın’a.,
Bende twetten kendisine, “Ben de bir soru sora bilir miyim” diye yazdım.
15 dakika sonra cevap geldi.
“Buyurun.”
Ve sorumu yönelttim:
“3 aydır siz ödeme yapmadığınız için evine ekmek götüremeyen taşeron işçilerinin maaşlarını ne zaman vereceksiniz?.”
Akaydın’ın cevabı: “Taşeron firmalara olan ödemelerimi belli bir plan dâhilinde yapıyorum. Sorun dolaylı bir sorundur. Ocak ayında borçlanma yetkisi meclisten aldığımda süreç hızlanacaktır. ”
Konuşmamızı tamamlamak açısından Akaydın’ın verdiği bu cevaba karşılık, “Peki o borçlanma yetkisini ya alamazsanız işçileri açlığa mahkum etmiş olmayacak mısınız? Siz hiç ekmeğe muhtaç kaldınız mı?” diye sordum..
Akaydın, “Arkadaşlar vaktim daralıyor. Son üç soruyu alıp, ayrılacağım” diye yazıp ortadan kayboldu.
Buradan nereye gelmek istiyorum?
Bugüne kadar bu köşeden Akaydın ile ilgili yazılar yazıp, bunu sadece kendimizi rahatlatmak amacıyla asla yapmadık. Burada hangi zihniyetle hareket ettiysek, bırakın önceki günkü hocayla ilgili tweet’daki gibi sanal alemi, dış dünyamızda da doğruyu savunmaktan asla geri durmadık.
Akaydın’ın bir saatlik tweet konuşmalarını bazı arkadaşlar gazetelerinin manşetlerine bile taşımışlar. Ve o manşetin belgesi olarak da, Akaydın’ın benim soruma verdiği cevabı point (kopyalama-kayıt etme) yöntemiyle fotoğraf haline getirip, gazete sütunlarına koymuşlar.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın tweet aracılığıyla vatandaşa ayırdığı bir saatlik süreçte, benim sorduğum soru gibi kendisine kayda değer bir soru mu gelmedi de, bunu yapma gereği duydular bilemiyorum.
Yoksa benimkisi mi soru değildi!..
Ama ben hala o gün Akaydın’a yönelttiğim sorunun ardındayım.
Diyorum ki?
Ocak ayının ilk haftasında meclisten isteyeceği borçlanma yetkisini-ki alacak zira MHP bu konuda hayır demeyeceğini şahsıma bizzat deklare etti, diyelim ki meclis vermedi.
İşçilerin hali ne olacak?
Bu ülkede Mustafa Akaydın yöntemini uygulayan kaç tane belediye başkanı var dersiniz?
Böyle bir belediye başkanlığını, Elmalı’nın yuva köyünde oturan Mehmet amca da yapar.
Türk milletinin dilinden düşürmediği bir atasözü vardır:
“Komşum aç yatarken, ben tok yatamam.”
Üç aydır Büyükşehir Belediyesi’nin taşeron firma aracılığıyla çalıştırdığı Park Bahçeler işçileri ve Özel Güvenlik Elemanları maaş alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremediklerinden dolayı eşleri ve çocuklarının yüzlerine bakamaz hale getirilmişler. Ve bu konuyla ilgili ciddi bir soruya, sıradan bir cevap verip, bilgisayarını kapatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın belediyeden çıkıp nereye gitmiştir dersiniz?
Başkalarını bilemem ama bence, geçmiş dönemdeki her icraatını kötülemekten geri durmadığı Menderes Türel tarafından yapılan Atatürk Parkı’nın içinde bulunan Ehl-İ Keyf’e.
Çıkar günlerinin keyfini hocam!..
Aç gezen işçilerden sana ne!..
Not: Söz konusu tweet yazışmalarında dikkatimi çeken bir yazışmayı da buradan paylaşmak istiyorum:
Doğan BALAKAN @DoganBalakan
Oturduğunuz yerden ahkam kestiğiniz ofisin kirasını kim karşılıyor acaba? Aynı caddede oturan birileri olmasın!
Doğan BALAKAN @DoganBalakan Hoca'nın saz arkadaşları hocayı yağlaya yağlaya bir hal olmuş :) Sanki millet kör ve sağır.
Benden yorum yok!..