Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engine oyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engine isminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.
Skybox
Unreal Engine’de skybox ya da dilimizdeki karşılığı ile gökyüzü kutusu, gökyüzünü, bulutları ve ufku simüle etmek için bir sahneyi çevreleyen büyük, dokulu (textured) bir küptür.
LOD
Unreal Engine’de Level of Detail (LOD) ya da dilimizdeki karşılığı ile ayrıntı düzeyi, performansı artırmak için kameradan uzaklaştıkça üç boyutlu modellerin karmaşıklığını azaltan bir tekniktir.
Decal
Unreal Engine’de decal ya da dilimizdeki karşılığı ile çıkartma, duvardaki grafiti veya yere saçılmış kan lekeleri gibi küçük detaylar eklemek için doğrudan bir yüzeye uygulanan dokudur.