Dostum Hidayet Gültekin’in öncülük ettiği ‘Sen Yoksan 1 Eksiğiz Platformu’ üyeleri, 3 haftada bir kahvaltıda buluşup kent gündemiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuyor.
Akademisyen, siyasetçi, işadamları ve gazetecilerden oluşan platform üyeleri dün de bir araya gelip 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimleri değerlendirdi.
Daha önce birçok değerli konuğu ağırlayan platform üyeleri, bu hafta ise AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’i misafir etti. Buluşmaya Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Ural ile birlikte katılan Başkan Sümer’in, kısa sürede önemli yol aldığına şahitlik ettim.
Partinin neredeyse her kademesinde görev alan, ancak fazla ön plana çıkmayan Sümer’in, İl Başkanı olduktan sonra yoğun bir tempoyla çalıştığını gördüm.
Bir yandan 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere hazırlanan Başkan Sümer, diğer yandan partisinin tarihi bir zafere imza atması için çalışıyor, çabalıyor. Bunun yanı sıra kendisini de son derece geliştirmiş ve özellikle rahat tavırlarıyla dikkat çekmeye başlamış. Özetle, il başkanlığı koltuğuna oturduğunda eski başkan Mustafa Köse’nin yakaladığı sinerjiyi devam ettirip ettiremeyeceği tartışılan Sümer’in, kısa sürede bunu başardığını gördüm. Şimdilerde tam bir kaptan gibi davranıp takım arkadaşlarını yönlendiriyor.
Basınla son derece nazik ve ikili ilişkilerini üst seviyelere taşımış. Yoğun tempoya rağmen her toplantıya, her davete katılmaya çalışıyor. Bu çalışmaların partisine çok şey kazandıracağı kesin.
Sohbetimizde oldukça iddialı açıklamalarda da bulunan Başkan Sümer, 7 Haziran’da Antalya’da tarih yazacaklarını iddia etti. Göreve geldiklerinde 220 bin olan üye sayısını 245 bine çıkardıklarını ifade etti. Daha önce 17 ilçede birinci parti olduklarını, bu kez Muratpaşa ve Konyaaltı’nda da zafer yakalayacaklarını söyledi. Yapılan anketlerde önde olduklarını belirtti. Önde oldukları için yan gelip yatmayacaklarını, aksine daha çok çalışacaklarını vurguladı. Hatta daha da ileriye gidip 8 Haziran’da ‘Milli iradenin zaferi’ diye gazetelerin manşet atacağı iddiasında bulundu. 
Tüm bu iddialı açıklamaların tek bir nedeni var; o da gece gündüz demeden çalışmalarından kaynaklı. Kavgadan gürültüden uzak duran AK Parti, böyle giderse 7 Haziran’da birinci parti olacaktır diye düşünüyorum. Özetle, “AK Parti iyi gidiyor” diyebiliriz.