Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, bir proje açıkladı. Ama ne proje!.. Sorunsuz bir biçimde yapılırsa, Antalya’nın “Dünya kenti” ünvanına yakışır bir çalışma olacak. Özellikle turizme ciddi katkıları olacak.
Türel döneminde böyle projelere alışmaya başlayan Antalyalılar’a, Akaydın yönetimindeki ikinci yılın bitimine yaklaşırken “ilaç gibi” gelecek bir çalışma. Umarım yakında yapılacak ihalesi sorunsuz bir biçimde geçer, çalışmaları bir an önce başlayıp, bu proje kente kazandırılır.
Proje, bir akvaryum. Mehmet Aktekin’in verdiği bilgilere göre 10 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyüğü, 360 derece panaromik bölümüyle de dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak.
Yaklaşık 15-17 milyon avro arasında bir yatırım gerektiren proje, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek. Projenin ihalesi çok yakın bir tarihte gerçekleştirilecek. Bittiği zaman Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne önemli bir gelir kaynağı da yaratacak.
Konu ile ilgili açıklamasında “Akvaryumun içinde 360 derecelik panoramik başka bir akvaryum da bulunacak ve dünyada bir ilk olacak. Akvaryuma, alt bölümünden merdivenle girilecek. Çepeçevre camla kaplanacak. Ziyaretçiler ayaklarının altında yüzen balıkları görebilecek” diyen Aktekin hoca, deniz canlılarının yanı sıra deniz bitkileri de sergileneceğini ifade edip, proje ile 3-4 firmanın ilgilendiğini de duyurdu. Aktekin son olarak, “Bir ana akvaryum ve birkaç küçük akvaryum yapılıp, ana akvaryumun içinden insanların geçebileceği tünel de yer alacak. Bunun yanında kompleksin içinde sergi, eğitim ve gösteri salonları, yeme içme üniteleri de yer alacak” dedi.
Yani proje hazır. O projeyi gerçekleştirmeye gönüllü firmalarda hazır. Bu durumda çok yakın bir tarihte bu projenin ihale aşamasının geçilmesinin önünde bir engel görünmüyor. İhaleden sonra da bir an önce çalışmalar başlarsa, sanırım kısa bir süre sonra Antalya turizmine “can” verecek bu akvaryuma kavuşmuş oluruz.
Önyargısız bir biçimde bu projenin hayata geçirileceğine inanıyorum. Bu aşamaya kadar kimlerin katkısı varsa tebrik ediyorum. Bundan sonraki aşamaları da hep birlikte takip edip, Antalya için tek kelime ile “müthiş” diyeceğim bu projeye kavuşmasını bekleyeceğiz.
Halkın umudunu çoktan kestiği Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu projeyi gerçekleştirirse, kalan üç yılı için bir umut yaratabilir. Bakalım ne olacak?