2B olayı son bir aydır Antalya’nın birinci gündem maddesi.
Haksızlığa uğradığını düşünen orman köylüsü uzun bir süredir protesto gösterileri yapıyor.
Yol kapattılar, polisle çatıştılar, defterdarlığa yürüdüler, slogan attılar. Yetmedi otobüslerle Ankara’ya gidip seslerini mecliste duyurdular.
Tüm bunlara eyvallah. Kimsenin itirazı yok. Ancak dikkatli olmakta yarar var. Oyuna gelmemeliler. Hak ararken birilerine haksızlık etmemeliler.
Aksu’daki son yol kapatma eyleminde bazı vatandaşlar mağdur edildi. Eylemden dolayı uçak kaçıranlar olduğu gibi, işine, gücüne evine zamanında gidemeyenler oldu. Haliyle protestoculara karşı bir tepki oluştu.
CHP’nin de bundan nemalanmaya çalıştığını görüyoruz.
Gömü bulmuş gibi olayı kaşıdıkça kaşıyor.
İki oy daha fazla almak için olmadık yollara başvuruyor.
Özetle halka hak aramayı değil iktidara karşı kışkırtma seçeneğini sunuyor.
Kendi içinde sürekli kavgalı olan, parti içinde yaşanan krizlere çözüm bulamayan, sessiz kalan CHP İl Yönetiminin, dikkatleri başka yöne çekmek için orman köylüsünü kullandığını düşünüyorum.
CHP yönetimi, şimdi de protestoların merkezi haline gelen Aksu’da cumartesi günü miting düzenleyecek. Sözüm ona mağduriyetlere dikkat çekmek isteyecek. Bunu yaparken de nasıl bir kazanç elde edebilirimin hesaplarını yapıyor. Dün basına geçilen haber bülteninde bu açık açık dile getirilmiş. Sadece 2B mağdurlarını değil AK Parti iktidarından ve uygulamalarından rahatsızlık duyan herkes, her kesim mitinge davet edilerek niyetini ortaya koymuş.
Açık ifade etmem gerekirse CHP burada mağdur olan köylüyü değil kazanacağı puanın hesabını yapıyor. Bunu yaparken de köylüyü kullanıyor. Buradan kimse karlı çıkmaz. Zararlı çıkacak bir kesim var; o da köylüdür.
Buradan AK Parti’ye de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Köylünün hakkını, hukukunu korumaya yönelik adımlar atınız. Maddi açıdan zorluk çeken vatandaşa kolaylık sağlayınız. Vatandaşı müşteri olarak değil bölgenin gerçek sahibi olarak görünüz ve ona göre davranınız. Bunu en azından birilerinin oyununa gelmemeleri için yapmalısınız.
Antalya
Spor
Güncel
Gündem
Asayiş
İlçeler
Ekonomi
Özel
Kültür-
Trend Haberler
Samsun 20. Vezirköprü Belediyesi Kunduz Yağlı Güreşleri’ni kim kazandı?
Antalya'da elektrik kesintileri: 9 Ağustos
Antalya'da elektrik kesintileri: 8 Ağustos
Kocagöz’den Dokuma Etap 2 için net mesaj: Antalya’nın ortak aklıyla yapacağız
Antalya'da elektrik kesintileri: 11 Ağustos
Çatıdaki tohumdan tropikal meyve müzesine