Bilmem farkında mısınız?
Son zamanlarda karşınıza ses getiren özel haberlerle çıkıyoruz.
Geçtiğimiz hafta en çok konuşulan olay kuşkusuz Büyükşehir Belediyesi’nin taziye ikramı olarak cenaze evlerinde dağıttığı pidelerin parasını ödememesiydi. Pide dağıtan firmaya alacağı ödenmeyince Büyükşehir’in icralık olduğunu aktarmıştık.
Haber bizde çıktıktan bir gün sonra bu kez Sabah Gazetesi’nin birinci sayfasında da yer aldı. Mütevazi davranmayacağım bu haberle gündeme biz belirledik.
Sporda ise tek olduğumuzu söyleyebilirim. Taze taze transfer dosyalarıyla karşınızdayız. Fenerbahçeli Holmen’in haberi ilk bizde çıktı. Paraguaylı Nery Cardozo haberi de öyle. Bugün spor sayfasında okuyacağınız Nijeryalı oyuncu Victor Obinna da keza öyle. Kısacası bizi izlemeye devam edin.
Bugün çok farklı bir haberle karşınızda olacağız. Haber merkezinden Kasım Çiçek ve Halil Fidan, ilgiyle okunacağınız bir röportaja imza attı. Antalya’daki kağıt toplayıcılarla bir araya gelip sorunlarını masaya yatıran iki arkadaşımızın röportajının benim gibi sizi de etkileyeceğini düşünüyorum.
Size olayın kahramanından söz etmek istiyorum.
Adı: Şefket Temel.
Tahsili: Üniversite mezunu.
Mesleği: Kağıt toplayıcı.
Halkın büyük bir çoğunluğunun çöpçü olarak gördüğü kağıt toplayıcılar, dernekleşerek resmi bir kimlik kazandı.
Geri Dönüşüm İşçileri Derneği adı verilen oluşumun başkanlığını Şefket Temel yapıyor. Şefket Temel öyle bildiğiniz gibi biri değil. Yukarıda da belirttim, o bir üniversite mezunu. Üretken ve okumayı seviyor. Proje üretiyor, üniversitelerde panellere katılıyor. Haklarını aramak için dernek kurmuş. En önemlisi sosyal olaylara duyarsız değil. Basit bir kağıt toplayıcısı olarak gördüğünüz Şefket Temel ve dernek üyeleri bir çoğumuzun düşünemediği “Sosyal Sorumluluk Projeleri”ne imza atmış. Engelliler için mavi kapak topluyorlar, Van’da yaşanan depreme duyarsız kalmamışlar. Çöplerden topladıkları kitapları değerlendirerek okuma alışkanlığına katkı sunuyorlar.
Dernek Başkanı Şefket Temel’in “Bir geri dönüşüm işçisi haftada en az 2 ton kağıt topluyor. Bir ton atık kağıt 17 fidana tekabül ediyor. Bu da demek oluyor ki bir geri dönüş işçisi haftada 34 fidanı kurtarıyor. Bizler gönüllü çevrecileriz” söylemi çok ama çok önemli. Bu da onların kimilerinin düşündüğü gibi çöpçü değil çevreci olduğunun en önemli kanıtı.