Dünkü yerel ve bazı ulusal basının Akdeniz eklerinde çıkan haber başlıklarından bir resital sunmak istiyorum.
Ülken’e yakınlıklarıyla bilinen bazı arkadaşlarımızın attıkları başlıklar şöyle;
1-“CHP Genel Başkanı Özer Ülken’den hodri meydan.”
2- “Düelloya davet.”
3- “Kırcami için düello resti.”
4- “Kırcamı düellosu.”
Dikkat edilirse birisi ciddi biçimde düello olayının üzerinde duruyor. O duran kişi de, bizzat düello telafuzunda bulunan CHP İl Başkanı Özer Ülken. Düelloya çağırdığı kişilerden birisi de, dün yine bu köşeden belirttiğim Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel.
“Senin kendi partili belediye başkanına gücün yetiyor mu da, elin başka partilisini düelloya davet ediyorsun” demez mi bu millet?
“Önce kendi evinin önünü süpür.”
Kendi partilin belediye başkanıyla bırak düello yapmayı, peşrev bile atamadıktan sonra, başkalarını düello davet etmene millet kahkahalarla güler.
Peşrevi de geçtim. O partili belediye başkanın senin selamını bile almıyor, düello davetini başka partililer galeye mi alacaklar.
Zaten dün gazetelerde çıkan haberlerden sonra, köşe yazılarına da göz atmayı ihmal edemeyenlerin, gülme krizine girdikleri kesin.
Ciddi, ciddi düşünme moduna girenler, gerçek CHP’liler.
Ülken’in Kırcami konusunda Ak Partililere hodri meydan çekmesini, Akdeniz Manşet olarak ayrı gözle bakmaya çalıştık.
Ve baktık da.
Akdeniz Manşet olarak, “Çevir kazı yanmasın” dedik ve ekledik. “Barışmayarak genel başkanı ve partiyi aciz gösterenler gündem değiştirerek olayı örtbas etme peşinde.”
Ve bir gün sonrası bu bakış açımızın ne denli doğru ve yerinde bir karar olduğu kendiliğinden ortaya çıkıverdi.
Ülken’in Kırcami çıkışı ne yazık ki bana göre zavallılığın göstergesidir.
Üç gün önceki 5’li zirve toplantısının faturasını ödemesi gereken Özer Ülken, taksitlendirme yoluna bile gitmeden, sütten çıkmış ak kaşık görünümü çizme gayreti içerisine girmiştir.
Ve CHP İl Başkanı Özer Ülken Kırcami ile ilgili düello davetini yaptığı sırada, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Kırcamili vatandaşlarla sohbet toplantısı yapıyordu.
Bu ne demek?
Ben bu iki farklı olayın yorumuna girmek istemiyorum. Bu tür konulara girmesi gerekmeyip te, işi genel başkan yardımcılarına havel etmesi gereken, ne var ki İl Başkanı Ülken’i kırmayıp, 5’li zirveye başkanlık ettirilen genel başkan gibi aynı konuma düşmek istemiyorum da ondan.
O konum neymiş mi?
“CHP İl Başkanı Özer Ülken, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ‘Sözünü geçiremez’ bir genel başkan konumuna sokmuştur.”
Bunu kim mi diyor?
Sadece Antalya’da Parti’ye gönül vermiş CHP’liler değil. Girin internete, yapın araştırmaları kimlerin dediğini açıkça göreceksiniz.
Ne dersiniz?
Özer Ülken bu saatten sonra düello için Kırcami arenasına çıkabilir mi?
“Yine de çıkarım “ mı diyor?
O zaman Menderes Türel’in Ankara’da işi vardır. Kendisinin gelmesine gerek bile yok. Göndersin Akant’ı, Akant Türel Ülken’e yeter!.