Bana göre Antalya’nın tarım, tarih, ticaret üçlüsüne ek en önemli T’sinden bir tanesi turizm. Açık hava turizm sezonu kapanıyor. Deniz, kum, havuz, su sporları vb. turizm gerçekleri, sezonu uğurluyor.

Geçtiğimiz hafta sonu bu uğurlama Antalya’nın önemli turizm organizasyon firmalarından Art Event Grup ile adeta şova dönüştü.

Rus Kültür ve Dayanışma Derneği birlikte Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sezon sonu galası’ herkesin görmek isteyeceği bir şov ile son buldu.

Hani deriz ya Antalya turizmin kalesi diye. Bu cümlenin dayanağının ne olduğunu işte bu gösteri ile daha çok anlıyorsunuz.

Şehre bakıyorsunuz turist yok.  Zaten şehrin turisti çekecek hali de yok. Yorgun bir şehir Antalya. Daha koşmadan yormuş insanlar Antalya’yı. Bu yüzden turizmin başkenti cümlesi, sadece otellerin içindeki dünyada geçerli.

Ancak ‘sezon sonu galası’ ile Antalya’nın turizm şehri olduğunu, nasıl bir hacmin, pastanın, potansiyelin, gayretin ve üretkenliğin olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.

Muhteşem kelimesi ile anlatılacak kalitede bir organizasyon, turizm devlerinin bir araya geldiği bir etkinlik, eğlencenin, heyecanın doruk yaptığı bir atmosfer.

Neler mi yaşandı gecede?
Salona girdiğinizde sizi 12 burcun kostümlerini giymiş farklı renklerde insanlar karşıladı sizi. Bu karşılama gecenin renkli geçeceğinin belirtisi gibiydi.

Ardından etkinlik salonunda Art Event Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Genco Tunçay belirdi sahnede. Bu adam kendine çok güveniyor. Sunucu mu, iş adamı mı derken, aslında gecenin iki kahramanından biri olduğunu anlıyorsunuz. Diğer kahramanda Art Event Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kındam.

Peki bu adamlar ne yaptı da gecenin kahramanı oldu.

Daha ne yapsın. Antalya’nın turizm duayenlerini bir araya getirdi. Crystal Hotels, Maxx Royal Hotels, Titanic Hotels, Wow Otelleri gibi birçok önemli otel yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 80 kişiye teşekkür plaketi takdim etti.

Kısaca Antalya’nın merkezine dev isimleri çekti. Turizmcileri kente çekti, ancak şehrin yönetenleri gecede eksikti. Bir kaç kelime söylenecek söz varken gecede, bu fırsatı yöneticiler deyim yerindeyse tepti.

Gecede tiyatro ve modern dansı birlikte kurgulayan Todes-Attentio ve Yetenek Sizsiniz yarışma programına katılan Light Balance’ın da yer aldığı 15 dans, ilizyon ve akrobasi grubunun sahne aldığı gösteride 27 farklı koreografide 200 kişilik dev kadro izleyenleri adeta büyüledi.

Ben bu gösteride çok eğlendim, çok etkilendim. İzlerken keyiflendim. Dünyanın figürleri, sahne teknolojileri bu gecede kendini gösterdi. Hepsi de Türk turizmi için neler yaptığını sergiledi.

Hele izleyicilerinde içinde bulunduğu gösteriler görenleri şaşkına çevirdi. İzleyicilerin arasına karışan ve birden bire şova dahil olan opera sanatçılarıyla gece çok farklı geçti.

Gecenin finalinde ise özel tasarlanmış kıyafetlerle izleyicilerin olduğu bölüme geçen 200 kişilik gösteri ekibi tempo tutarak, adeta festival havası yaşattı. Gruplar tek tek anons edildi, sahnede yerini aldı. Gecenin finalinde tüm sahne coşku ile kabardı.

Sözün özü Antalya, Art Event Grup ve Rus Kültür Dayanışma Derneği’nin düzenlediği harika gala ile keyifli bir gece geçirdi. Turizmin duayenleri şehre indi. Elinize sağlık emek verenler. Gece tek kelime muhteşemdi.

Kazasız ve cezasız bir gün dileğiyle.