İki hazırlık maçının ardından ligin ikinci yarısında Medical Park Antalyaspor’un üç aşağı 5 yukarı nasıl bir kadro ve oyun anlayışı ile mücadele vereceğini anlayabiliyoruz.
İlk iki hazırlık maçında görünen o ki yeni transferlerden sadece Ali Turan bu takımın değişmez isimlerinden biri olabilir.
Ne İbrahim Dağaşan, ne de Mehmet Yılmaz’ı bu kategoriye sokabiliriz.
İkisi de iyi birer yedek olabilir şu andaki görüntüleriyle.
İbrahim bugün için bırakın ilk 11’de sürekli oynayan Sedat Ağçay’ı kesmeyi, Ertuğrul’u bile yedek kulübesinden edebilecek düzeyde değil.
Bu nedenle, ilk alındığı gün yazdığımın arkasındayım güç kazanmak için değil, Proment’in gidişiyle gücünü korumak için yapılmış, çok da elzem bir transfer değil.
Mehmet Yılmaz’ın da açıkçası, Veysel Cihan’ın gitme ihtimali üzerine alındığını düşünmüştüm. Yani, ‘Mehmet Yılmaz geldiyse, Veysel gitti demektir’ diye düşünmüştüm.
Bu güne kadar bu gerçekleşmediyse, Mehmet Yılmaz için de aynı ‘elzem değildi’ ifadesini kullanabilirim.
Geriye bir tek Ali Turan kalıyor.
Bu oyuncu için de ‘Futbol oynamaya acıkmış’ ifadesini kullanabiliriz. Galatasaray’da köreltilen yeteneklerini yeniden sergileme hevesi ile Antalyaspor’a yararlı olacaktır. Futbolculuğuna hiçbir şey diyemeyeceğim Ali Turan’ın, hala doğup büyüdüğü, memleketinin takımı, kaptanlığını yaptığı bir ekibi, Galatasaray’da oynamak adına terk etmesini kabullenemiyorum, o ayrı.
Şimdi hala bir transfer daha bekliyor olsak da Antalyaspor’un bu kadrosu da ligi orta sıralarda tamamlayacak düzeydedir.
Artık oyuncu sayısı da 2 arttığına göre, Özdilek’in seçenekleri de artacaktır.
Ligin ikinci yarısında nasıl bir takım izleyeceğimiz ile ilgili ipuçlarına baktığımızda ise, kalede Ömer’in banko olduğunu, savunmanın solunda Yenal’ın değişmeyeceğini söyleyebiliriz. Maalesef onu zorlamaya aday tek isim olan İlkem, koca ilk yarıda 1 maç (Gaziantepspor) dışında hiç iyi oynayamadı.
Sağbekte Erkan için farklı görüşler var ama benim için Erkan mevcut kadroda o bölgenin en iyi ismi, çünkü alternatifi yok. Alternatif isim bulunmalı.
Belki şikayet ediyor olsa da Ali Turan bu bölgede denenip, yola Ivan-Deniz stoperleri olarak devam edilebilir.
En azında bu, bazı maçlarda denenebilir.
Ivan’ın açıkçası kadronun dışında kalmasını çok doğru bulmuyorum.
Ya az önceki seçenek, yani Yenal-Ivan-Deniz-Ali dizilişi, ya da Yenal-Ivan-Ali-Erkan dizilişi ile, Deniz’in ön liberoda denenmesi düşünülebilir. Fakat görünen o ki ilk maçtan itibaren, Yenal-Deniz-Ali Turan-Erkan ile sahaya çıkacak takım.
Orta alanda pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Az önce yazdığım gibi Dağaşan, ne Sedat’ı, ne Kerem’i, ne de bu bölgede oynayan bir başka oyuncuyu kenara çekebilecek durumda değil.
Yani Sedat, Uğur, Kerem orta alanda yine banko.
Tita ve Necati’den da sağlıklı oldukları süre vazgeçemeyeceğimize göre geriye kalıyor tek bir isim, onu da Ali Zitouni, Mehmet Yılmaz, Veysel Cihan, Kenan Özer veya Serge Djiehoua’dan biri olarak Mehmet Özdilek tercih edecek.