Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya Kepez İlçe Teşkilatı imzasıyla 10 Nisan günü medya kuruluşlarına gönderilen basın toplantısı daveti deyim yerindeyse şok etkisi yarattı.
İstifalarla ilgili açıklama yapılacağının belirtildiği gönderide, toplantıya gelecek basın mensuplarına ödeme yapılacağı ifade edildi. Ödeme ile ilgili gazetelere bin 500, yerel tv kanallarına 2 bin 500 ve ulusal tv-gazetelere ise 5 bin TL yapılacağı notu iletildi.
28 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en pervasız hareketti bu. En aşağılık saldırıdır. Skandal niteliğindeki açıklamayı yapanlar bu cesareti nereden buldu. Gazetecileri ne sanıyorlar. Anadolu basını demokrasinin temel direğidir. Sizin düşündüğünüz gibi satılık değildir.
Maalesef gazetecileri satın alabileceğini sanan bu güruh basın ve demokrasimiz için bir tehdittir. Şunu kafanıza kazıyın; Anadolu basını satılık değildir. Ama siz Antalya siyasetinde kara bir leke olarak yerinizi şimdiden aldınız. Sizin gibi bilgi, kültür ve görgüden yoksun kişileri hiçbir zaman affetmeyeceğiz.
Kınıyorum.
Yüksek kiralar mağdur etmeye devam ediyor
Rusya-Ukrayna savaşı ve Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük zarara yol açan deprem sonrası gözler Antalya’ya çevrilmişti. Gerek savaş, gerekse deprem mağdurları soluğu Antalya’da alınca kiralar bir anda uçtu. Yüzde bini bulan kira artışları, Antalya’da yaşayanları zorladı. Kiralık ev bulmak neredeyse imkansız oldu. Kiracılar fazla gelir peşinde olan ev sahiplerinin taciziyle karşı karşıya. Kısacası yüksek ev kira artışı mağdur etmeye devam ediyor. Bunu mağdur bir vatandaş şöyle dile getirmiş: “Bir aydır ev arıyorum. Mahalle mahalle geziyorum. Eşe dosta haber saldım. Koca şehirde kiralık bir daire olmaz mı? Şu mübarek ayda sözde oruç tutup vicdanı merhameti olmayan insanlarla dolup taşmış güzelim şehir. Eskiden ‘yapamazsam memleketime ailemin yanına giderim’ derdim. Artık bir memleketim de kalmadı. Ailemin evi de kalmadı. Keşke insanlar bu depremlerden ders çıkarsa. Koca şehirde insaflı, vicdanlı ev sahipleri nerde?”