Konuyu mağazadan ve işyeri dışından alınan (internet, kapıdan, mesafeli satışlar) olarak ikiye ayırarak incelemek gerekir.
a. Mağazadan-Firmadan Alınan Ürünlerde
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda, mağaza-firmadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Bu bakımdan kulaktan dolma bilgi olarak duyduğunuz kanuna göre “7 gün” veya “10 gün” “1 ay” gibi sürelerde sebepsiz yere alınan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeği yansıtmamaktadır.
Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur. Ancak;
1. Satın alınan mal için Mağaza ile iade konusunda özel bir anlaşmanız bulunuyor ise,
2. Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı konusunda yazılı bir beyanı bulunuyor ise,
3. Ürünü satın aldığınız mağazanın iade veya pişmanlık hakkı tanıdığı resmen biliniyorsa,
Mağazadan satın almış olduğunuz ürünü şartlar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar 15 (On beş) gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır. Ancak bu iadelerin şartlarını ve sürelerini tamamen mağazalar kendi şirket politikalarına göre kendi inisiyatifleri doğrultusunda müşteriye bir güven veya jest olarak sağlamaktadır.
Tüketici şunu iyi bilmelidir. Yukarıdaki hususlar hariç mağazadan alınan ürünün iadesinin zorunlu olduğu konusunda 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanundabir hüküm bulunmamaktadır.
b. Mesafeli-İşyeri Dışında-İnternet Üzerinden Sipariş Edilerek Alınan Ürünün İadesi
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mesafeli Sözleşme şu şekilde tanımlanmıştır.
Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an da dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kurulan sözleşmelerdir.
Kanunda internet üzerinden alınan ürünler mesafeli sözleşme kapsamına alındığı için bu ürünleri sebepsiz yere hiçbir cezai şart ödemeden pişmanlık dolayısıyla iade edilebilmektedir. Kısacası internet üzerinden alınan ürünlerde cayma hakkı kanunen zorunlu olarak tanınmaktadır.
Kanuna göre Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
Tüketici 14 gün içinde satın almış olduğu ürünü açıkça belirterek bu ürünü iade etmek istediğini yazı ve iletişim araçları (faks, mail, ihtar vs) ile mağazaya bildirmelidir. İspat yükünün tüketici de olduğunu da unutmamak lazım.
Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.
Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.
Ben bir ayakkabı üreticisiyim, firmamdan alınan ayakkabıyı kullanıp sonra 14 gün cayma hakkını kullanmak isteyip ürünü alıcı tarafından kullanıp iade etmek istenilmiştir. Pazaryeri trendyoldan ürünün iadesi oluşturulup tarafıma yollanmış, ürün kullanılmış olarak red verip geri yolladım, bana yeniden geri yolladı, karşılık olarak ben de geri yolladım. 14 gün yasal iade süresi bitince bireysel gidip kargoya (karşı ödemeli) yollamış tüketici haklarına gidip şikayette bulunmuş, bizler küçük işletme sahipleri bu durumlarda madur olmaya mahkum bırakılıyoruz, koşulsuz iade başlığından kötü çıkarlar sonucunda suistimal eden insanlara karşı önlem alınmalı üreticinin mağduriyeti giderilmeli, giden kargoyu üretici ödesin, gelen kargoyuda üretici ödesin, geri yolladığı ürünü kullansın zarar versin geri yollasın, böyle saçmalık yok
ben çok çekiyorum, bu durumlardan
Eksi not veren satıcılar sanırım :D
Samsun karaca züccaciye mağazasından yemek takımı ve kahvaltı takımı satın aldım ürünü bize sattıktan sonra faturayı kesip ürünü kargoyla bir hafta içinde göndereceklerini söyledikleri halde ürün bir aydır elime ulaşmadı çatmak istedik para iadesi yapmayacaklarını yerine başka bir ürün almak zorunda olduğumuzu söylediler b n ihtiyacım olmayan hiç bir ürün almak istemiyorum nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim
Mağazadan ankastre firin aldik ürün geldi teknik servis açıp içeri aldi ve kullanım koşulu yeri uygun deg dedi kurmadı teslim yaptı şartlar uygun değil dedi ve gitti uygun yer yok ve ürünü en açmadım nasıl iade edebilirim bu urunu
Beyaz eşya mağazadan ürün aldım oda 101 den alıp göndermiş A 101 ürününü satın almak istemiyorum dört ay oldu nasıl bir yol izleyebilirim
Peki mazadan aldığım mobilyayi iade etmek istiyorum daha hic evime gelmedi mobilya sozlesmen var alicaksin deniliyor bu durumda yasal hakkım yokmu
Peki mağazadan aldığımız ürün normal fiyatının çok üstünde satılmışsa yine de değişim olmuyor mu ?
Maalesef olmuyormuş. Çünkü ürünü alırken özgür ve hür iradenle alıyorsun sana zorla satmıyorlar. Pahalıysa alma diyor. Yani işine geliyorsa al gelmiyorsa alma diyor. Mağazadan alınan ürünün eğer mağazacı iade etmek istemezse etmiyor.
Peki bir mobilya mağazasından koltuk takımının modelini beğenip , rengini renk kartelinden beğenirsek , ve 2 kez yanlış renk ürün gönderirlerse durum nasıl olur ? sonuçta görerek almadık elimize geçen ürünü ?