12 Nisan’da yaşanan teleferik kazasında 1 kişi ölmüş ve 7 kişi de yaralanmıştı. Kabinlerde bulunan insanların havadan kurtarılmasını ise herkes canlı yayınlarda izledi. Üzücü bir olay yaşandı. Kurtarılmayı bekleyen insanların saatlerce nasıl bir ruh halinde olduklarını tahmin bile edemeyiz.
Daha önce meydana gelen olaylarda bu kadar hızlı hiç davranılmamıştı. Tren kazalarında, maden kazalarında, depremde ve orman yangınlarında.
Bu kadar hızlı rapor da tutulmamıştı. Üstelik onca felakete rağmen üst düzey sorumlulardan hiç kimse tutuklanmamıştı.
2017 yılı Ağustos ayı ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak görev yapan Mesut Kocagöz, 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa etmiş ve 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’nin Kepez belediye başkan adayı olmuş ve kazanmıştı.
Yaklaşık 5 ay önce görevinden istifa eden biri nasıl oluyor da kazadan sorumlu tutuluyor, üstelik istifasından sonra defalarca teleferik için bakım ve onarım hizmeti yapılmış.
Yapımcı firma, işletmeci ve bakım antlaşması olan firma yetkilileri ve sözleşmelere imzayı atanlar, neden tutuklanmıyor? Bu gelişmelerden sonra vatandaş bu anlaşılmaz tutuklama için, ‘30 yıl sonra gelen CHP başarısı mı Kepez’de cezalandırılıyor’ yorumları yapmaya başladı.
Kocagöz’ün tutuklanmasıyla birlikte CHP’liler adeta cezaevi önünde kamp kurdular. Ama bana göre asıl gelmesi gereken kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel.
Gerçekten tutuklamada bir haksızlık varsa tüm CHP teşkilatları seslerini yükseltmeli.
Adalet herkese lazım. Tüm dünya ve insanlık için. Adaletin terazisi şaşarsa, toplumsal olayların önüne geçmek zorlaşır. Her konu ve her durumda bu böyle olmalı. Özellikle siyasette, adalet terazisinin çok hassas olması gerekir.
Gerçekten suçlu iseler, adaletin kestiği parmak acımaz diyerek cezalarına da razı olurlar.